*Nettavisen* Sport.

- Som å avgjøre en VM-finale

Foto: Morten Rakke (Scanpix)

De 4.557 tilskuerne i Skien vil aldri glemme Per Nilssons mål mot Lyn. Se kanonskuddet fra 35 meter her!

15.05.06 10:03

ODD GRENLAND - LYN 2-1:

SKIEN (TV 2 Nettavisen): Det var 1-1. Det hadde vært en omgang med få sjanser. Det var overtid. Og det var ingen som kunne klage altfor mye over poengdeling. Det hadde også vært en kamp som tilskuerne kom til å glemme i løpet av et par-tre uker.

Så skjedde det som få som var på Odd Stadion 13.mai noensinne vil glemme.

Odds midtstopper, Per Nilsson, fikk ballen litt inn på Lyns banehalvdel, avanserte og klinket til. Fra godt over 30 meter.

Så eksploderte alt.

Ballen føk nemlig inn i Lyn-keeperens venstre kryss. Fra 35 meter. Et realt kremmerhus. Og verst av alt. Det var utagbart. Fra 35 meter. Glem Charlie Millers scoring for Brann mot Sandefjord tidligere lørdag. Det er egentlig bare å glemme alle andre mål som blir i scoret i Tippeligaen i år også.

Årets mål ble nemlig med all sannsynlighet satt inn i Skien i 2006.

Mål i verdensklasse
- Det var julaften og nyttårsaften og alt på en gang, sier Odd-assistent Gaute Larsen glisende rett etter kampen.

- Har du noen gang opplevd noe liknende?

- Ikke i levende live i hvert fall.

- Det bare tiltet for meg, legger trener Arne Sandstø til.

Lyn-trener Henning Berg var ikke mindre imponert.

- Du skal se ganske mange timer med fotball i VM for å se noen score like utrolige mål som de to Odd scoret i dag. Og de som sier at Tippeligaen holder dårlig kvalitet – de bør se på målene i dag, sier Berg.

Med familien på tribunen
For Per Nilsson selv svartnet det etter drømmetreffen.

- Jeg ble helt borte. Men følelsen må være den samme som man har hvis man avgjør en VM-finale, gliser han.

Og like bra. Nilssons pappa, bror og farfar satt alle på tribunen. De hadde tatt den snaut 100 mil lange turen fra Sundsvall for å se ham i aksjon.

- Det er den første kampen de ser i år, men det er klart at man får by på litt når de først er her. humrer han.

- Var det flaks?

- Nei. Det er flaks at den går i krysset. Men den kunne jo like gjerne gått inn i hjørnet. Jeg følte det med en gang jeg traff ballen at her blir det farlig. Og selv om jeg ikke siktet mot krysset, så siktet jeg mot hjørnet. Det er vel bare Ronaldino som sikter mot krysset, gliser han.

- Og denne lagrer du vel på en video til senere?

- Det er nok en sjanse for det, ja.

- Er scoringen et lite takk for siste til den svenske landslagsledelsen som ikke tok deg ut til VM?

- Hehe. Nei, ikke egentlig. Jeg er ikke skuffet over at jeg ikke kom til VM, men målet er helt klart å komme inn i landslagstroppen etter VM, sier han.

Klubbrekord
Nilsson kommer ikke til å feire selve scoringen nå. Det er altfor tett med kamper, så det får vente til sommeren. For Odd venter Rosenborg og Brann i de to neste kampene, men for den lille Grenlands-klubben ser alt ut til å være mulig for øyeblikket. De står fortsatt uten tap i serien, og med seieren mot Lyn satte Odd ny klubbrekord. De har nå spilt ti kamper på rad uten tap. Og mot Rosenborg er viktige Tommy Svindal Larsen tilbake.

Seieren mot Lyn var også fortjent. Det vil si, hvis ett lag fortjente seieren, så var det Odd. Magnus Powell ga Lyn ledelsen, men selv uten Svindal Larsen kjempet Odd seg tilbake. Det måtte imidlertid drømmemål til for å få hull på byllen. Først Fernando de Ornelas som dunket ballen i hjørnet fra drøyt 20 meter rett før pause. Så Nilssons kandidat til årets mål.

Lyn-trener Henning Berg var ikke altfor fornøyd etterpå. Selv om laget hadde hevet seg fra den svake kampen mot Tromsø sist (1-3-tap).

- Vi tapte ett poeng på Nilssons kanonskudd, men det var tross alt bare ett poeng. I kampen var det noe vi er fornøyd med og andre ting vi er misfornøyde med. Oppsummert så er vi ikke der vi skal være i forhold til potensialet i laget. Vi kan mye bedre enn dette her, sier Berg.

- Når det er sagt, så er det to scoringer i verdensklasse som må til for å score på oss i dag, sier han.

Uten at det gjør hjemturen til Oslo så veldig mye kortere.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag