RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som å bli dolket i ryggen

Sist oppdatert:
Sørkoreanerne raser etter at Sotsji fikk vinter-OL 2014.

Russiske Sotsji, som ligger ved Svartehavet, ble natt til torsdag stemt fram som arrangør av vinter-OL 2014. Byen fikk bare fire stemmer mer enn sørkoreanske Pyeongchang, som også forsøkte å få vinter-OL i 2010. I Praha i 2003 var det Vancouver som trakk det lengste strået, da med tre stemmers overvekt.

Forstår det ikke
Etter et nytt tap på målstreken var det mange sinte sørkoreanere både i hjemlandet og i Guatemala, der IOC-medlemmene var samlet for å avgi sine stemmer.

- Det er nesten som å bli dolket i ryggen. Jeg forstår det ikke. Vi har jobbet hardt i flere år med å forbedre våre tidligere kampanjer. Vi gjorde alt IOC ba oss om å gjøre, sier Pyeongchangs utviklingssjef, Jeon Yong-kwan, til Reuters.

Jeon går også langt i å antyde at Sotsji, som ennå ikke har bygget noen anlegg til lekene, vil slite med å bli klare til olympiaden skal gå av stabelen.

- Jeg tror ikke de rekker å bygge alle arenaene, sier han.

Ordknappe
Kim Jin-sun var en av hjernene bak kampanjen som ville ha tatt vinter-OL til Asia for tredje gang i historien. Han var dypt skuffet etter kunngjøringen.

- Jeg ønsker ikke å si noen ting. Ikke nå, sa han bare minutter etter at IOC-president Jacques Rogge kunngjorde resultatet av avstemningen.

Kim og resten av delegasjonen fra Pyeongchang hadde støtte fra Sør-Koreas president Roh Moo-hyun, som tilbrakte tre dager i Guatemala i et forsøk på å overbevise IOC om byens fortreffeligheter. Men heller ikke denne gangen var det nok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere