*Nettavisen* Sport.

- Som å hoppe med dårlige briller

Foto: Petr Josek (Scanpix/Reuters)

Men de norske hopperne synes mest synd på publikum.

25.02.11 14:56

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Stemningen var god under fredagens kvalifisering til VM-hopprennet i Midtstubakken, og de norske hopperne gjorde også den jobben de skulle, ved å kvalifisere seg.

Likevel var det ett stort problem. Det var nemlig tykk tåke som hadde lagt seg øverst i VM-bakken.

De som hadde møtt opp nede på sletta så nesten ingenting av hva som skjedde oppe i bakken, og hadde det ikke vært for storskjermen nede i målområdet, hadde det blitt et svært stusslig renn.

- Dårlige briller
De norske hoppgutta kunne fortelle at forholdene ikke skapte nevneverdige problemer for dem som faktisk var i aksjon fredag, men måtte innrømme at det var en smule synd på de mange fremmøtte.

- Det blir litt som å hoppe med dårlige briller. Men det går litt på autopilot i denne sporten her. Selv om vi ikke så dem, så hørte vi mye publikum nede i bakken i dag og det var fantastisk, sier Anders Jacobsen til Nettavisen.

- Synd at publikum ikke får se noe i et VM på hjemmebane?

- Absolutt, vi får håpe det klarner opp framover, sier Hønefoss-gutten.

Anders Bardal var enig med landslagskollegaen.

- Nei, det er ikke noe særlig artig for dem som står og ser på. De ser jo ingenting, sier han til Nettavisen.

- For oss hopperne går det stort sett greit. Men forholdene varierer. Ikke noe farlig vind eller noe sånt, men den varierer, forteller Steinkjer-gutten.

- Vet hva som er galt
Til tross for værforholdene hadde ingen av de norske noe store problemer med å kvalifisere seg til hovedkonkurransen.

Best av de norske var Jacobsen med sine 100 meter i kvalikhoppet. Det var han brukbart fornøyd med.

- Ja, jeg er brukbart fornøyd. Det var småpent. Men jeg mangler den siste energiboosten helt på toppen. Men jeg vet hva som er galt og hva jeg må jobbe med fram mot rennet, sier han.

- Hva da?

- Jeg må få bedre tak i underlaget og bruke lengre tid på det som skal skje på hoppkanten. Det blir litt mye skihopping, i stedet for å dytte til mot underlaget for å få mer energi i hoppet, forklarer Jacobsen.

- Ikke langt unna
Nest beste nordmann ble Anders Bardal med et hopp 96,5 meter i den lille bakken. Det holdt til en 10.-plass blant de som måtte kvalifisere seg til hovedrennet.

- Fornøyd?

- Ikke fullt så fornøyd i dag som etter de to første treningshoppene, men det er ikke langt unna, sier han.

- I konkurransen må jeg bare stole på at det jeg kan er mer enn bra nok. Kontrollere litt, og kjenne etter litt for å få en god feeling. Så må jeg ta sjanse og gjøre det jeg skal, sier trønderen.

Av de øvrige norske hoppet Johan Remen Evensen 97 meter og ble nummer 13, mens Tom Hilde var forhåndskvalifisert. Asker-gutten hoppet likevel og landet på 94,5 meter i Midtstubakken.

Aller best i kvalifiseringen var japanske Daiki Ito med et hopp på 102 meter. Også Robert Kranjec fra Slovenia fikk samme lengde, mens Michael Uhrmann ble nummer tre med kvalifiseringens lengste hopp på 102, 5 meter. Tyskeren fikk imidlertid færre poeng enn de to foran.

8777

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.