RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

- Som å komme hjem

Etter VM i mai starter et nytt kapittel i Ole Kristian Tollefsens hockeykarriere - i favorittklubben.

Oslo (ANB): - Det blir som å komme hjem, sier 27-åringen oppglødd til Nya Wermlands-Tidningen i Karlstad.

For når han i juni begynner å trene med sin nye klubb Färjestad, er han på plass i det som alltid har vært favorittklubben hans i svensk ishockey.

Inspirert av favorittlaget
Tollefsen er nemlig oppvokst bare to timers kjøring unna Karlstad, nærmere bestemt i Nes på Romerike. Det var også der han startet sin hockeykarriere i ung alder, og han fikk nyttige impulser fra nettopp storklubben på den andre siden av svenskegrensen.

- Jeg var bare i 10-årsalderen da jeg første gang var i Karlstad på hockeykamp. En nabo, som var helfrelst Färjestad-fan, tok meg med dit, og senere ble det flere turer. Som guttespiller deltok jeg også en gang i en hockeyturnering i byen, forteller han.

Nordmannen avslører dessuten at han helst ville til Färjestad da han vendte hjem fra profflivet i USA i 2010, men da var det ikke plass for ham. Da Modo viste interesse, valgte han den klubben i stedet.

Enkelt valg
Der har han to suksessrike år bak seg, ikke minst i rollen som lagkaptein. Men av ulike grunner ønsket han seg bort etter denne sesongen. Flere klubber meldte sin interesse, men da Färjestad kom på banen, var valget enkelt.

- I tillegg til mine følelser for klubben, var nærheten til slekt og venner i Norge et viktig poeng. I tillegg spiller to av mine beste hockeykompiser, Marius Holtet og Anders Bastiansen, i klubben. Jeg snakket mye med dem og fikk masse nyttig informasjon, sier den tidligere NHL- og AHL-proffen.

- Dessuten spiller jeg ishockey for å vinne noe, og Färjestad er alltid med og slåss om SM-gullet.

«Den nye sheriffen»
I sin nye klubb er det meningen at Tollefsen skal overta plassen til storspilleren Jonas Frögren, med tilnavnet «sheriffen». Han kom tilbake til klubben i 2010 og sto da «i veien» for nordmannens overgang. Nå forsvinner han til russisk hockey.

Tollefsen har av mange allerede blitt døpt til «den nye sheriffen», men 27-åringen gjør alt han kan for å dempe forventningene.

- Det blir litt for store skøyter å fylle. Jonas har dessuten en stor plass i supporternes hjerter. Men jeg kan være enig i at vi er ganske like som spillertyper, sier Ole Kristian Tollefsen til lokalavisa.

Men først akter han å bidra til norsk VM-suksess på svensk is, og legger ikke skjul på at han ser spesielt fram til Norges åpningskamp mot nettopp Sverige i Stockholm 4. mai. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere