RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som å rote rundt i ballbingen på Ikea

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kjetil Jansrud er i perlehumør før onsdagens gulljakt i super-G.

SCHLADMING (NTB): - Det er ei løype som passer meg. Det mener jeg i alle fall selv, sier Kjetil Jansrud til NTB bare noen timer før han skal i aksjon i sin første VM-øvelse for i år.

Han er blant favorittene i super-G sammen med Aksel Lund Svindal, Hannes Reichelt og noen til, men Jansrud mener nok at det er Svindal som blir vanskeligst å slå.

Han gjorde unna en lett treningsøkt i en liten bakke i Haus, ti minutters kjøring fra Schladming tirsdag morgen, og deretter fikk han muligheten til litt trening i målhenget i VM-bakken.

- Nå er forholdene dårlige. Treningen har vært litt som å rote rundt i ballbingen på IKEA, men det er bedre i traseen. Likevel er det slik at nummertrekningen kan få stor betydning her. Jeg tror det kan være en fordel å starte tidlig hvis disse forholdene fortsetter, sier Jansrud.

Han trakk startnummer 22. Svindal nummer 18.

LIVE i Nettavisen: Super-G fra 11.00!

Tre sjanser
I tidligere mesterskap har Vinstra-gutten gått inn i mesterskapene med en sjanse til å sikre medalje, og det har vært i storslalåm. I år har han tre øvelser hvor han kan kjempe helt i teten, men storslalåm er ikke en av dem.

- Jeg har tre gode muligheter til å lykkes i utfor, super-G og kombinasjonen. Det er en befrielse for meg å vite at det er slik. Derimot er jeg mer usikker på storslalåmkonkurransen, selv om jeg ikke helt har mistet håpet der heller, sier Jansrud.

Han har én mesterskapsmedalje. Det var sølvet han sikret seg i storslalåm i Vancouver-OL for tre år siden. Etter en god sesong til nå håper han å kunne plusse på med en eller to medaljer til. Sjansene er nok størst i utfor og super G, men han mener også han kan være en sterk kandidat i superkombinasjonen.

Bedre forhold
- Jeg håper det blir bedre forhold til rennet vårt enn det er her nå, sa Aksel Lund Svindal dagen før han selv skulle innlede VM med super-G.

- Dersom forholdene ikke blir merkbart bedre, så håper jeg det blir skikkelig dårlig, for det vil gjøre VM-rennet mer rettferdig, mente Svindal.

Han gjorde unna pressemøtene før VM-innledningen mandag ettermiddag, men tok seg et par minutter med norsk presse også etter den siste treningen tirsdag.

- Hva mener du om traseen og løypa?

- Jeg har ikke studert den skikkelig ennå, så det kan jeg ikke si så mye om, men det er norsk løypesetter, og det kan bli bra for oss, sa Svindal til NTB.

LIVE i Nettavisen: Super-G fra 11.00!

Allerede klokka elleve onsdag er VM-rennet i gang med to store norske medaljekandidater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere