RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Som å sprinte opp et fjell

Sist oppdatert:
Les hvorfor Mark Cavendish «bare» ble nummer to.

Fire kilometer før målstreken endret forutsetningene seg for Mark Cavendish i påvente av spurten.

- Jeg kjente at noe traff bakhjulet mitt og da hørte jeg et «ping», forteller 25-åringen til cyclingnews.com.

Det var en eike i bakhjulet hans som hadde røket tvers av.

- Etter det kjente jeg felgen gnisse mot bremseklossene hele veien inn. Jeg gjorde mellom 700 og 800 watt bare for å holde posisjonen min. Det føltes som å sprinte oppover et fjell. Da jeg endelig passerte målstreken, var jeg helt sluttkjørt. Jeg måtte til og med en tur inn bak podiet for å spy, forteller han.

- En åpenbar grunn
De fleste har sikkert fått med seg at Cavendish tapte spurten mot Tyler Farrar. Det hele så unektelig litt merkelig ut. Matthew Goss gjorde nok et flott opptrekk, men den lille briten maktet ikke å følge opp da han angrep fra bakhjulet hans.

I stedet gikk Farrar den andre veien og tok den siste etappeseieren i årets Vuelta a España. I målområdet nøyde Cavendish seg med å vise fram en dels deformert sykkel til pressekorpset.

- Jeg liker ikke å unnskylde meg, men det var en åpenbar grunn til at jeg ikke holdt min vanlige toppfart, fortalte Cav.

Cav kunne droppet spurten
Han presiserte at han ikke var ute etter å frata Farrar æren, men var tydelig irritert over at amerikaneren ikke nevnte rivalens uhell under seiersintervjuene.

- Jeg så etter Tyler etter målgang, men han sa ikke noe til pressen om det som skjedde med hjulet mitt. Under andre omstendigheter ville jeg sannsynligvis ikke ha sprintet, men jeg visste at jeg måtte fullføre topp fire for å vinne poengtrøya. Det betydde så mye for meg. Det var livsviktig.

Da han likevel ble spurt om Farrars avslutning, svarte han slik:

- Tyler gjorde en god spurt og har virket sterk under hele rittet.

Cavendish vender nå fokus mot Australia og VM i Melbourne.

- Jeg er sliten, slik man alltid er etter en Grand Tour, men jeg har nok tid til å hente meg inn igjen. Jeg er fornøyd med formen min.

PS! Mark Cavendish sikret seg poengtrøya med 2.-plass på den avsluttende etappen. Tyler Farrar endte sju poeng bak i poengsammendraget.

Alt du trenger til Vuelta a España!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere