- Som lyn fra klar himmel

Foto: (Reuters/Scanpix)

Det ble aldri noen budrunde om rettighetene til Tippeligaen.

22.06.11 09:28

Tirsdag ettermiddag sprakk nyheten om at Canal+ har sikret seg rettighetene til å sende Tippeligaen fra og med sesongen 2013.

TV 2, som har vært hovedkanal for Tippeligaen de siste fem årene, står dermed uten rettighetene til norsk fotball. Og det uten at de fikk muligheten til å komme med bud.

Det ble nemlig aldri noen budrunde om rettighetene denne gangen. Til det var det første budet fra Canal+ for godt til at Norsk Toppfotball og NFF kunne si nei.

- Dette kom som lyn fra klar himmel, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

For godt tilbud
For TV 2 ble tidligere i år orientert om at en anbudsrunde ville komme i løpet av året. Men så dukket altså Canal+ opp med et bud som var godt nok, og dermed ble det aldri noen budrunde om rettighetene.

- Avtalen er veldig god, både sportslig og at den er langvarig og sikrer forutsigbarhet til 2016, sier styreleder i Norsk Toppfotball, Einar Schultz, til TV 2.

Og alt skjedde mens TV 2, NRK, Lyse og andre aktører ikke ante noe som helst. For Canal+ oppsøkte NFF med sitt bud og ba om at det ikke ble offentliggjort.

Det gikk NFF med på.

- Vi ble oppsøkt med et bud som var attraktivt, men som hadde som forutsetning at vi ikke kunne gå ut med en åpen anbudsrunde. Til slutt ble det en totalvurdering av hva som lå på bordet og hva vi eventuelt kunne oppnå hvis vi ikke hadde inngått denne avtalen, sier Schultz.

- Har brutt samarbeidet
Han håper likevel at TV 2 fortsetter å være en samarbeidspartner for norsk toppfotball.

Det er imidlertid langt fra sikkert.

TV 2-sjef Alf Hildrum er nemlig klar på at dagens nyhet mest sannsynlig betyr at kanalen og norsk toppfotball går hver sin vei etter å ha samarbeidet tett de siste årene.

- Dette betyr i realiteten at fotballforbundet har brutt samarbeidet med TV 2, sier Hildrum.

Sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, sier til Nyhetskanalen at kanalen nå må se seg om etter andre ting innen sport som kan fylle kanalens portefølje.

For Hildrum er nyheten spesielt overraskende med tanke på den jobben TV 2 har gjort de siste årene.

- Vi synes jo det er noe spesielt ettersom TV 2 har brukt store ressurser på å bygge opp norsk fotball på TV, avslutter Hildrum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.