RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som lyn fra klar himmel

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Aham Okekes lagkamerater er sjokkerte og forbanner sprinterens handlinger.

Se hele Aham Okekes forklaring på web-tv her

- Dette er fryktelig trist. Det er kjedelig at noen på det norske laget kunne gjøre noe sånt, sier Martin Rypdal til TV 2 Nettavisen, og får støtte av lagkamerat på stafetten, Christian Mogstad.

- Jeg er helt enig med Martin. Dette kom som lyn fra klar himmel, sier Mogstad, etter at Aham Okeke - mannen med Norgeshistoriens tredje raskeste tid på 100 meter - lørdag ble avslørt med enorme testosteronnivåer.

95:1
Dersom forholdet mellom det mannlige kjønnshormet testosteron og epitestosteron er 4:1, er det mistenkelig. Okeke ble målt til 95:1.

Til sammenligning hadde Floyd Landis - vinner av årets Tour de France, til han ble disket - 11:1, noe som nærmest gjør ham til smågutten sammenlignet med Okeke.

- Det er kraftig forhøyet. Jeg kan ikke huske noen som har hatt høyere enn det, uttalte avdelingsoverlege på hormonlaboratoriet ved Aker sykehus, Egil Haug, til Dagbladet.no.

Føler seg lurt
B-prøven er foreløpig ikke klar, men Okeke har innrømmet forholdet. Nå fordømmes han både av idrettspresidenten og av lagkameratene.

- Jeg tror ikke vi trenger bekymre oss for at han kommer tilbake til idretten. Jeg har i hvert fall ikke lyst til å konkurrere med noen som har dopet seg, sier Rypdal, og legger ikke skjul på at han føler seg lurt.

- Hver gang noen blir tatt for doping, har de lurt alle konkurrentene, sier han, men godtar likevel Okekes unnskyldning.

Utøverne innrømmer at stafettlaget er svekket uten Okeke, og at ambisjonen om finaleplass i EM i Gøteborg nå er nedjustert. Likevel lover de å vise seg fra sin beste side.

Gode reserver
- Vi må bare fokusere. Dette går ikke utover oss på annen måte enn at vi få en kjedelig start på EM. Men vi andre står veldig samlet og er klare for å vise at vi står for mye. Vi er en annen generasjon enn Okeke - vi er på vei opp, så vi skal bite fra oss likevel, tror Rypdal.

Mogstad er enig.

- Vi kommer med to gode reserver. Begge har vist form, og nå får vi en sjanse. Med tanke på framtiden, kan dette være positivt. Jeg og Andreas (Christiansen) tar dette som en erfaring, sier han.

Med Okeke på laget hadde det vært usikkert hvem av Andreas Christiansen og Christian Mogstad som ville løpt stafetten i Gøteborg. De to som uansett var sikre er Rypdal og John Ertzgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere