*Nettavisen* Sport.

- Som om å se film i svart/hvitt

Mini mener at å se fotball på Nadderud og Melløs er som å se film i svart/hvitt på reise-tv-en på hytta.

27.10.05 10:53

Publikumslagene Aalesund og Fredrikstad står i fare for å ryke ut av eliteserien. Opp kommer Stabæk. De får med seg Moss eller Sandefjord – eller begge.

Gjengs for alle som kommer opp, er stadionanlegg utgått på dato og begrenset publikumstilfang. Det synes Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og flere av hans ekspertkolleger er trist.

- Ikke at det svekker det sportslige nivået. Opp- og nedrykk er stort sett fortjent. Men fotball er en underholdningspakke, poengterer TV 2-eksperten.

- Ingen sjarm med Stabæk
Han har pådratt seg mossingenes vrede denne høsten ved å fastslå at norsk fotball har mer bruk for Fredrikstad enn Moss på øverste nivå – nettopp på grunn av oppslutningen og entusiasmen.

- Jeg har ertet på meg folk i Moss ved å si at det er synd hvis de rykker opp. Men det samme gjelder jo for Stabæk. Det er ikke noen sjarm med dem heller. Man må være fra Bærum for å like Stabæk, fastslår Mini.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)

Og fortsetter:

- En kamp med 10.000 tilskuere på et moderne, kompakt stadion blir noe helt annet enn å spille for 4000 på en bane med utsikt flere hundre meter ut på et jorde. Det blir som å sammenlikne en filmopplevelse på kino med å se film i svart/hvitt på en liten reise-tv på hytta.

- Fotballbyer
Mini får støtte av både Canal+-ekspert Nils Johan Semb og NRK-ekspert Torgeir Bjarmann, selv om de to som vanlig er mer nøkterne i formuleringene.

- Selvfølgelig er det veldig god markedsføring for eliteserien med lag som vanligvis trekker 10.000 tilskuere på hjemmekampene. Personlig må jeg innrømme at jeg håper Fredrikstad klarer seg. Men det har mer med geografisk nærhet å gjøre. Fredrikstad ligger bare en 25 minutters båttur hjemmefra for meg, forklarer Semb.

Torgeir Bjarmann:

- Sportslig er det vel nesten hipp som happ, men publikums- og mediemessig blir det ikke det samme med Stabæk og Moss eller Sandefjord. Det skal vel godt gjøres om man noen gang kommer til å oppleve en tilsvarende entusiasme rundt eliteserien som i år. Både Aalesund og Fredrikstad er fotballbyer.

Søndag kveld er 13 av 14 lag i neste års eliteserie klare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.