- Soma-salg redder ikke Bryne

Foto: Jon Eeg (Scanpix)

En rik onkel, lottogevinst eller et Ragnvald Soma-salg øker ifølge reglene ikke sjansene for at Bryne blir reddet fra 2. divisjon.

09.12.03 13:37

Mandag kom meldingen om at Bryne ikke har fått fornyet profflisens. Med mindre klubben vinner frem med anken sin, må klubben dermed spille i 2. divisjon neste sesong. Bærum tar lagets plass i 1. divisjon.

Får ikke legge ved ny informasjon
Penger i kassa fra et Soma-salg eller på andre måter, vil ikke kunne endre situasjonen. Fotballforbundets regler sier klart i fra at nye opplysninger ikke kan legges til. Det betyr at eventuelle millioner inn i Bryne-kassa ikke får noe å si.

- Det er riktig. Klagenemndas rolle er å kvalitetssikre at det vedtaket som er tatt av profflisensnemnda, er riktig. Slik at klubbene er sikre på at de får en korrekt behandling. Nye opplysninger kan ikke legges frem for klagenemnda. Fristen er gått ut, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim, til TV 2 Nettavisen.

Regelen som kan stoppe Bryne er som følger: "Det er kun de av klubbens dokumenter som lå til grunn for avgjørelsen i første instansen, som danner grunnlaget for klageorganets avgjørelse."

- Jeg vil ikke gi føringer for klagenemnda, men min oppfatning av reglene er at ankeutvalget ikke skal utøve skjønn, sier leder for profflisensnemnda, Per Olav Helgeland, til TV 2 Nettavisen.

- Kan det likevel bli brukt skjønn?

- Det tør jeg ikke å spekulere i. Men det sitter høyst kompetente mennesker i ankeutvalget. Som er vant til denne type problemstillinger i andre sammenhenger, sier Solheim videre.

Usikre på regeltolkningen
I Bryne er man langt ifra sikre på at reglene er like rigide som de ser ut til å være.

- Vi er usikre på hva denne regelen betyr. Vi skal ta en prat med forbundet for å finne ut hva vi kan legge ved en anke, og hva vi ikke kan legge ved, sier Bryne ASA-leder Per Bergstad til TV 2 Nettavisen.

Og nevner et eksempel:

- Skulle vi for eksempel levere inn en lottokupong i helga, og vinne 15 millioner, så vil vi kunne gjøre opp for oss på alle måter, og ha penger på bok. Likevel skal det da ikke være nok? undrer Bergstad.

- Men vi skal klare dette innenfor de rammene vi må forholde oss til. Jeg er nøktern optimist, og selv om jeg i natt ikke sov like godt som natt til mandag, så sov jeg godt, legger han til.

Hvis Bryne får inn millionene som mangler, bør de da få fortsette i 1. divisjon? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.