*Nettavisen* Sport.

- Sørgelig for hockeyen

Foto: Terje Sørgjerd/TV 2 Nettavisen

Eiernes avgjørelse om å innstille NHL-sesongen går kanskje aller mest ut over spillere som Anders Myrvold.

17.02.05 14:08

I fjor imponerte Anders Myrvold i Detroit Red Wings, en av NHLs beste klubber. Denne sesongen var målet hans å spille seg til en fast plass i Detroit eller en annen NHL-klubb.

Denne uka ble hele sesongen innstilt, på grunn av lønnskonflikten mellom eiere og spillere.

Kan være kjørt
- Det er sørgelig for hockeyen. Hvis ligaen ikke kommer i gang neste år, kan det være kjørt for NHL, sier Anders Myrvold til TV 2 Nettavisen.

- Det var vel ikke så stor avstand mellom eierne og spillerne på slutten. Jeg vet ikke om det er stolthet eller ikke som ødela. Spillerne har i alle fall aldri forlatt spillet – vi er innstilt på å spille, konstaterer Myrvold.

29-åringen fra Skedsmokorset spilte åtte kamper i NHL i fjor. Totalt i karrieren står han med 33 kamper. Sesongen 2004/05 kunne blitt hans definitive gjennombrudd. Det håpet knuste NHL-bossen Gary Bettman da han offisielt erklærte sesongen for innstilt.

- Dritdårlig timing
- Det er dritdårlig timing for min del. Men jeg kan ikke tenke sånn. Det er spillere som meg, spillere over 28 år, som kjempet om en plass og fikk et lite gjennombrudd i fjor, dette går mest ut over, mener Vålerenga-backen.

Han trente knallhardt på toppidrettsenteret i sommer, og stod godt rustet i oktober, da sesongen egentlig skulle ha startet.

- Det var jævlig gøy i fjor. Dette er noe du gjør i en ubegrenset periode av livet. Man får mersmak av det kicket, det å være på god vei inn. Dette er synd, konstaterer Myrvold overfor TV 2 Nettavisen.

Fansen støtter eierne
Fansen har først og fremst rettet sin frustrasjon mot spillerne. Eierne får støtte av fansen i sin kamp for å innføre lønnstak blant klubbene.

- Profesjonell ishockey er litt annerledes enn en jobb på fabrikken. Det er få som får være med, konkurransen er skyhøy og du vet ikke hvor lenge du får være med. Det er som å være i et rockeband; du vet aldri om du vil lykkes. Folk må tenke litt på det også.

- Det er ikke bare snakk om penger. Det handler også om forsikringer, ting som garanterer sikkerhet for spillerne. Hvis spillerne hadde blitt med på alt eierne ville, kunne det blitt stygt for spillerne om noen år. Folk må lese mer enn overskriftene, mener 29-åringen.

Gullkamp i Norge
Nå ser Myrvold i stedet fram til å kjempe om NM-gull med Vålerenga.

- Det er kult å se spillere som Chris Mason, Scott Hartnell og Mark Bell i norsk hockey. Det er bra for ligaen. Og de kommer sikkert til å gire opp et hakk i sluttspillet.

- Men mannen på gata i Canada er nok ikke like fornøyd, smiler Anders Myrvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.