RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sorry, Rooney!

Foto: Michael Regan/Getty Images Sport
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson har innsett hvor Wayne Rooney funker best.

MANCHESTER UNITED - WEST HAM 3-0:

Da Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo var i Manchester United ble Wayne Rooney ofte plassert i ute på vingen, og brukte like mye tid på å jobbe hjemover, som han brukte foran mål.

Men etter at stjerneduoen forsvant til henholdsvis Manchester City og Real Madrid, har spissen virkelig funnet sin plass, og denne sesongen har han scoret mål på bestilling.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson har ingen problemer med å innrømme at han til tider har brukt Rooney feil.

- Vi brukte han nok ikke riktig forrige sesong. Vi utnyttet nok det at han aksepterte å spille hvor som helst på banen, sier den tyggeglade skotten om spissen ifølge Sky Sports.

Denne sesongen har Rooney imidlertid til de grader vist hvor han hører hjemme. Og under tirsdagens kamp mot West Ham i Premier League vartet han opp med sitt 22. og 23. mål for sesongen, og befestet sin posisjon som toppscorer i ligaen.

Mål nummer 22
Manchester United virket en smule slappe i innledningen av første omgang, men det var likevel vertene som både styrte spillet, og skapte de største sjansene på Old Trafford tirsdag.

Allerede etter sju minutters spill fikk Antonio Valencia en kjempesjanse. Wayne Rooney fant en umarkert Valencia med et godt innlegg, men fra 6-7 meters hold bommet vingen på ballen.

Samme mann var på farten igjen i det 27. minutt. Denne gangen dro vingen fra Ecuador seg fint fri inne i 16-meteren, og fyrte av. West Ham-keeper Robert Green reddet, men returen havnet ute i farlig område. Dimitar Berbatov prøvde å bruke hælen for å sette ballen i mål, men igjen var Green patent og avverget.

Men da det nærmet seg pause måtte West Ham-keeperen til slutt kapitulere. Valencia fant Rooney med en flott volleypasning. Uniteds toppscorer headet kontant inn sitt 22. ligamål.

Like etterpå prøvde målscoreren seg på en frekk avslutning fra rundt 20 meters hold, men en utmanøvrert Robert Green kunne til sin store glede konstatere at ballen gikk over mål.

Mål nummer 23
Og rett etter pausen var det duket for Rooney igjen. Valencia og Dimitar Berbatov kombinerte fint ute på høyresiden, før førstnevnte traff panna til Rooney med et innlegg. Green var borti ballen, men keeperen klarte ikke å forhindre at Rooney kunne ferie sitt ligamål nummer 23. En meget bra utelling for mannen som totalt har spilt 27 ligakamper så langt.

United hadde flere gode sjanser til å pynte ytterligere på resultatet, men et mål nummer tre ble det aldri før helt på tampen. Innbytter Michael Owen hadde bare vært på banen i to minutter da han ble spilt fri av Paul Scholes. Fra skrått hold var Owen sikker og dermed var kampen definitivt punktert.

Den tidligere Molde-spilleren Mame Biram Diouf fikk for øvrig 15 minutter som innbytter på banen for et United-lag som nå er ett poeng bak Chelsea på tabellen i Premier League, med én kamp mer spilt enn blåtrøyene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere