RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spania fikk altfor lett spill

Sist oppdatert:
NABEUL (TV 2 Nettavisen): Norge fikk bank av Spania i den avgjørende kampen i Håndball-VM. - Spania får for lett spill, sier landslagssjef Gunnar Pettersen. Se bilder fra gårsdagens kamp.

Her er finalespillet

(NORGE - SPANIA 24-31): I stedet for spill om medaljer, må Norge nå konsentrere seg om å sikre sjuendeplassen i turneringen.

Utover i kampen ble det mer og mer tydelig at det var kvalitetsforskjell på de to lagene. Norge misset stort sett på alt, mens Spania traff på det meste. Derfor ble Norge utklasset. Norge misset blant annet fire av sju straffekast.

- De får alt for lett spill. Vi spiller tidenes dårligste forsvar i første omgang. Steinar (Ege) står som en levende vegg, og redder fjorten skudd er det vel. Likevel slipper vi inn femten mål. Framover brenner vi for mange sjanser, men det er forsvar som svikter, sier Gunnar Pettersen til TV 2 Sporten.

God følelse
På forhånd var han sikker på seier mot spanjolene, men tok altså feil.

- Jeg hadde en veldig god følelse før kampen. Jeg var sikker, og det bekymra meg. Jeg hadde faktisk ikke venta at vi skulle kollapse sånn. Jeg har hele tiden sagt at Spania har det beste mannskapet, men vi er med på å gjøre det lettere for dem.

- Vi har gjort en rekke glimrende kamper, og det er ikke så rart at det kommer en smell. At den kom mot Spania er vel ikke noe å skamme seg over. Det er mulig at gutta er litt prega at det står om en semifinale i dag, og at dette var tidenes sjanse.

- Vi gikk fra en bra start til en kollaps. Det er litt merkelig, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

Bra start
Norge kom bra i gang og hadde føringen til å begynne med. Det til tross for at laget misset de to første straffene. Johnny Jensen pådro seg også to utvisninger tidlig i kampen.

Spanjolene overtok på stillingen 5-4 omtrent halvveis i omgangen. Men så våknet Norge igjen. Laget sikret seg en tomåls-ledelse på 9-7 etter 20 minutter. Men Spania kom tilbake og utlignet.

Da våknet Frode Hagen for fullt – og dunket inn et par mål fra distanse, samtidig som Steinar Ege stengte kassa.

Fæl periode
Mot slutten av omgangen tok Spania timeout. Deretter kom laget ajour igjen på 12-12. Når så Rune Skjærvold misset på den tredje norske straffa i kampen (av fem), overtok spanjolene igjen. Selv med en mann mindre på banen. Ikke nok med det. Spania vant utvisningsperioden 2-0 og overtok initiativet.

Spanjolene scoret fem mål på rad og gikk til pause med 15-12.

Det ble ikke bedre de første minuttene av andre omgang. Etter fire minutter sto det 19-13, og det meste var da avgjort. Spanjolene vant altså nevnte periode med 9-1.

Norge kunne kommet seg opp på 21-17, men da ble laget avblåst for passivt, og Spania kontret inn 22-16 i stedet.

Kontroll
Halvveis i omgangen var Spania foran med ni mål. Naturligvis helt umulig for Norge å hente inn. Johnny Jensen pådro seg etterhvert sit tredje utvisning, noe som betydde rødt kort. Han var naturligvis skuffet etter nederlaget.

- Jeg har det ikke bra nå. Det var rett og slett en kollaps. Skjønner ikke hva som skjer. Vi spiller dårlig i forsvar og misser i angrep. Jeg synes Spania var veldig gode i forhold til det vi har sett tidligere i turneringen, sier Johnny Jensen til TV 2 Sporten.

Mot slutten av kampen kontrollerte Spania hendelsene - og vant veldig enkelt 31-24.

Etter at Kroatia vant 24-23 over Serbia og Montenegro var det klart at Norge var nødt til å slå Spania for å ta seg til semifinale. Uavgjort ville sendt sender Serbia videre, mens spanjolene gikk til semifinale med seier over Norge. Kroatia har vunnet gruppen på åtte poeng.

Med tap for Spania er det klart at Norge spiller om 7. og 8. plassen i turneringen. Der møter de Russland.

Følg kampen på web-tv her (krever abonnement)

Kampen mål for mål her

Her er tabellen

Les mer om håndballheltene her:
Slik går Norge til semifinalen
VM-stjernene revet vekk
Spania kan ha tapt på forhånd
- Prøv en Johnny Jensen-takling
- Har ventet på Norges gjennombrudd
- Spania ser ned på Norge
1.093.000 så Norge slå Sverige
Tror Norge går til finalen
To magiske minutter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere