- Spania har blod på hendene

Spanjolene bør holde seg til fotball og flamenco, og glemme den blodige og grusomme tyrefektingen, mener norske dyrevernere.

17.11.03 15:59

Slik lyder oppfordringen fra Dyrevernalliansen foran onsdagens landskamp mellom Norge og Spania på Ullevål stadion.

- Det er ingen grunn til å bevare en så blodig og grusom lek med dyrs lidelser. Spanjoler, gi dere med blodsporten! Hold dere til fotball, sier Live Karlsrud i Dyrevernalliansen til TV 2 Nettavisen.

Lite å være stolt av
Onsdag inntar spanjolene landet vårt, både fotballspillere og horder med spanske supportere. Ingen av dem bør være stolte av det vi nordmenn forbinder med landet deres, nemlig tyrefekting, mener Karlsrud.

- Tradisjonen med tyrefekting er en blodig tradisjon som vi finner igjen flere steder i verden. Det å drepe dyr for sin egen forlystelse. Dyrene pines i hjel, raser dyreverneren.

Hun presiserer at motstanden mot tyrefekting er stigende blant spanjolene.

- Selv om det er en del fanatikere i Spania, er det i hovedsak turistene som holder tyrefektingen i live. Ikke gå på tyrefekting, da sponser du en blodsport som ikke fortjener livets rett, er Karlsruds oppfordring til nordmenn som planlegger late dager på solkysten.

- Hold dere til fotball!
Hun mener det er latterlig hvis det argumenteres med at tyrefekting bør bevares for å ta vare på den spanske kulturtradisjonen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Bør spanjolene droppe tyrefektingen?
Ja, det er dyreplageri
Nei, det er kultur

Se resultat

- Skal en da bevare enhver form for handlinger fordi de er utført i mange år? Da burde vi i Norge gjenoppta vikingtoktene, nettopp fordi det er en nordisk tradisjon. Det ville spanjolene neppe likt. Dette er helt ulogisk, sier Karlsrud.

Hun ber spanjolene holde seg til flamenco, sin flotte kunst og gode mat.

- Eller fotball for den saks skyld, skyter Karlsrud inn. Hun ler.

Selv er hun ikke den mest ivrige fotballfanatikeren. Landskampen på onsdag skal hun ikke se.

- Fotball er ikke min prioritet, men jeg er veldig glad i Spania. Bortsett fra tyrefekting, da, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.