RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spanske ryttere blir sett stygt på

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Carlos Barredo klarte likevel å overbevise skeptikerne.

Det finnes spanske ryttere som tilegner hele karrieren til lag innenfor landets grenser, og det finnes dem som kaster seg ut i tilværelsen som leiesoldat i den internasjonale sykkelsporten.

Carlos Barredo tilhører sistnevnte art. Etter tre år i Liberty Seguros, tok rytteren fra Ovideo sats og skrev under for Quick Step.

Etter en meget sterk 2010-sesong fortsatte ferden til Nederland og Rabobank.

Spansk kvartett
Her har en spansk kvartett bestående av ham, Juan Manuel Gárate, Óscar Freire og Luis León Sanchez samlet seg.

I lys av dopingsakene mot blant andre Alejandro Valverde og Alberto Contador, er ikke 29-åringen like sikker på hvor lett spanske ryttere vil finne nye arbeidsgivere i fremtiden.

- Føler du at spanske ryttere blir uglesett av andre nasjoner?

- Ja, beklageligvis. Mange lag ønsker seg ikke ryttere fra vår nasjon. Det er synd fordi det finnes mange talentfulle ryttere i Spania, men slik har det blitt, svarer Barredo til avisen Marca.

Støtter Contador
Clenbuterolfunnet i Contadors prøve, utestengelsen, disiplinærsaken, frifinnelsen og den mulige ankesaken – gjør at det kan bli lenge til spansk sykkelsport får fred fra dopingspøkelset.

En opptelling VG Nett har gjort, viser at det har dukket opp 41 tilfeller av doping innenfor spansk sykkelsport siden 2001. Tettest følger «nabolandet» Italia med sine 34.

Uavhengig av disse tallene, mener Barredo at Contador ble utsatt for et unødvendig press av sykkelsportens rettsorganer.

- Avgjørelsen var positiv for sykkelsporten generelt. De eneste jeg ikke satte pris på var at den trakk ut i tid, og at Alberto ble mer bekymret for konklusjonen enn for treningsarbeidet sitt.

Gesinks hjelper
Denne sesongen satser Barredo på brosteinsklassikerne, Tour de France og Vuelta a España. Hovedoppgaven til sommeren blir å hjelpe Robert Gesink i verdens største sykkelritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han er også spent på hvordan Luis León Sanchez vil prege de oransje og blå i 2011:

- Han ser veldig bra ut, veldig konsentrert. Under Algarve rundt følte han seg kanskje ikke like sterk som i fjor. Han så litt mer sliten ut på sykkelen, men jeg er sikker på at han vil ligge foran under Paris-Nice og kjempe om seieren.

- Og hvordan vil du beskrive Óscar Freire?

- Med to ord: Rent talent. Det er en rytter som har trent mindre enn majoriteten, men som likevel fortsetter å vinne mange store ritt. Han er født til å tråkke pedalene rundt på sykkelen, mener Barredo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere