*Nettavisen* Sport.

- Spesielt å slå Storhamar

Foto: Varfjell, Fredrik/Scanpix

Lillehammer gikk seirende ut av mjøsderbyet mot gjestene fra Hamar.

30.09.12 21:02

LILLEHAMMER - STORHAMAR 3-1

Lillehammer har gjort store utskiftninger foran årets sesong og fikk en tøff start med tre strake tap. Laget reiste seg imidlertid i møtet med Stavanger Oilers og vant 4-2.

Etter et nytt tap mot Stjernen tidligere denne uken, var Niklas Erikssons menn tilbake på vinnersporet da Storhamar ble slått 3-1 i mjøsderbyet søndag.

- Må bli bedre borte
Lillehammer-trener Niklas Eriksson er tilfreds med det han fikk se av sine gutter i lokaloppgjøret mot Hamar-laget.

- Jeg synes vi gjør en bra kamp. Gutta viser at de kan forsvare seg, og det har vi også vært bra på hjemme hele sesongen. Vi har slitt mer borte, sier Eriksson til Nettavisen.

Nå venter to tøffe bortekamper mot Frisk Asker og Lørenskog, og Eriksson håper laget hans kan ta med seg det som blir prestert hjemme i Lillehammer når det skal kjempes om poeng i andre ishaller.

- Det er slett ikke umulig å gjøre det. Rinken er like stort borte som hjemme, og det gjelder bare å komme over den mentale biten. Vi jobber mot å være upåvirket av hvor vi spiller og kunne spille like godt på bortebane. Målet er å komme dit.

- Spesielt å slå Storhamar
Han minner om at Lillehammer har et helt nytt mannskap og ber om tålmodighet før alt sitter som det skal.

- Man må huske at vi har et nytt og ungt lag. Mer enn halve laget er byttet ut fra forrige sesong. Vi jobber mot å prestere på topp i alle kamper, sier Eriksson.

Selv om det er mange importspillere i Lillehammer, innrømmer svensken at det er noe spesielt med å slå Storhamar.

- Derbykamper er noe spesielt uansett. Det er mer følelser involvert, og det betyr mer for publikum. Man merker det også ute på isen, og det var viktig å vinne denne kampen for Lillehammer Ishockeyklubb.

Torsdag venter bortekamp mot Frisk Asker for Lillehammer, mens Storhamar tar imot Lørenskog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.