RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spesielt skuffende med Edvald

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Bob Stapleton gir Edvald Boasson Hagens manager skylda for at gullkalven glapp til Team Sky.

Internasjonal sykkelpresse har skrevet side opp og side ned om Edvald Boasson Hagen etter at han forlot Team Columbia til fordel for Team Sky.

- All verdens forventninger kan ikke forberede deg på synet av Boasson Hagen på sitt beste, skrev ProCycling og plasserte 22-åringen på 3.-plass på sin rangering for 2009-sesongen.

- Sykkelsportens heteste talent, slo Sky-direktør Dave Brailsford fast i et intervju med The Times.

- En av de største stjernene i internasjonal sykkelsport, skrev The Guardian da nordmannen ble annonsert som Team Sky-rytter foran 2010-sesongen.

Stapleton: - Edvald er unik
Men ikke alle er like glade for at gudbrandsdølen på rekordtid vokste ut av Columbia-trøya.

Lageier Bob Stapleton legger lite imellom når han skal forsøke å forklare hvordan den amerikanskeide talentfabrikken kunne la et slikt talent glippe mellom fingrene. Spesielt etter en sesong bestående av triumfen i Gent-Wevelgem, etappeseieren i Giro d’Italia og dominansen i Tour of Poland, ENECO Tour og Tour of Britain.

Thomas Lövkvist: - Vi slo i taket i Columbia

I et intervju med sykkelmagasinet ProCylcing legger Columbia-eieren skylden over på Edvalds norske manager, Birger Hungerholdt:

- Av alle rytterne som er på vei ut av Columbia-HTC, vil en del fans slite med å forstå hvorfor du lot Edvald Boasson Hagen dra. Det er veldig fint å signere de beste U23-rytterne fra hele verden, men er det ikke tilfelle at den 22 år gamle nordmannen kan være den beste rytteren i hans generasjon? spør ProCycling.

- Vi var nært knyttet til alle de rytterne, så det er vondt å se hver og en av dem forlate oss. Men ja, det var spesielt skuffende med Edvald. Og for å svare på spørsmålet om han er den mest spesielle i hans generasjon: Ja, etter min mening er han helt unik. Glem alle andre, han kan være den viktigste overgangen noen lag vil gjøre denne vinteren, sier Stapleton før han retter skytset mot Hungerholdt.

Ekstreme problemer
- Men dersom Edvald, eller noen andre, forteller at dette handlet om penger – snakker de usant. Vi sto klare til å betale hva det skulle være. Dessverre hadde vi ekstreme problemer med manageren hans. Vi kunne ikke få fatt i mannen.

Magasin: Her finner du artikler om sykling på Nettavisen!

Mannen er, for de som ikke har fått det med seg, manager og Team Joker Bianchi-eier Birger Hungerholdt.

- Jeg vet ikke hva problemet hans var, for vi har alltid fått positive tilbakemeldinger fra Edvald. Vi trodde vi kom til å signere noe rundt Giro d’Italia, men manageren avlyste møtene med oss ved to anledninger. Jeg tror det var i den perioden han signerte med Sky. Man kommer til et punkt, hvis noen ikke vil snakke med deg, når man heller slår hendene ut i lufta og går videre. Man må gi uttrykk for det selv, dersom man ønsker å bli hos oss, presiserer Stapleton overfor ProCycling.

Manageren: - Jobber for Edvald, ikke High Road
Nettavisen har tidligere forsøkt å få Stapleton i tale om den samme problemstillingen, men da ble vi avvist.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UT AV REKKEN: Edvald Boasson Hagen avsluttet samarbeidet med Erik Zabel (f.v.), Tony Martin og Bob Stapleton. Sistnevnte retter nå krass kritikk mot 22-åringens manager.
UT AV REKKEN: Edvald Boasson Hagen avsluttet samarbeidet med Erik Zabel (f.v.), Tony Martin og Bob Stapleton. Sistnevnte retter nå krass kritikk mot 22-åringens manager.

Birger Hungerholdt er heller ikke spesielt snakkesalig om konflikten. Til Nettavisen uttaler han følgende:

- At han er skuffet over at han ikke fikk forlenget avtalen med Edvald, har jeg forståelse for. Men jeg kunne ikke reise Europa rundt for å ha møter med alle lagene som ønsket å skrive kontrakt med oss.

- Stemmer det at du avlyste to møter i forbindelse med Giro d’Italia?

- Det er riktig, men jeg ønsker ikke å dra videre på det sporet nå, svarer Hungerholdt og legger til:

- Jeg trekker på skuldrene av dette og bryr meg ikke om det. Men Bob Stapleton må huske på at jeg jobber for Edvald og ikke for High Road (selskapet som eier Team Columbia, vår anmerkning).

- Sjenert og følsom
Som Nettavisen har skrevet tidligere, skjedde den første kontakten mellom Team Sky-direktør Scott Sunderland og Edvald Boasson Hagen i mai måned.

I etterkant av Giro d’Italia sendte manager Hungerholdt en mail til Columbia, der han ga beskjed om at Edvald ikke kom til å forlenge kontrakten med laget. I denne perioden sier Stapleton at han kun forholdt seg til rytteren, fordi han ikke klarte å oppnå kontakt med manager Hungerholdt.

Amerikaneren tror en av årsakene til lagbyttet er signeringene av Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug.

- Han er en sjenert og følsom rytter. Jeg forstår godt at han ønsket å være rundt folk han kan kommunisere med på sitt morsmål, erkjenner Stapleton.

Både Edvald og manager Hungerholdt har tidligere avvist at lagbyttet var økonomisk betinget.

PS! Også Michael Barry, Greg Henderson, Thomas Lövkvist og Morris Possoni forlater Team Columbia til fordel for Team Sky neste sesong. I tillegg har Bob Stapleton mistet George Hincapie, Marcus Burghardt og Kim Kirchen.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere