*Nettavisen* Sport.

- Spillerne bør ikke blande seg

Egil Østenstad liker dårlig at flere av lagkameratene i Viking blander seg inn i klubbens trenerjakt.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Sommeren 2006 gir Roy Hodgson seg som trener i Viking for å overta det finske landslaget. Jakten på en ny trener har allerede startet. TV 2 Nettavisen kjenner til at flere av Viking-spillerne har lansert sine egne trenerkandidater overfor styret.

Styrets oppgave
Det liker Vikings veteransspiss Egil Østenstad dårlig.

- Jeg er i prinsippet motstander av at spillerne skal delta i trenerjakten. Det er styrets oppgave å finne en passende trener, slår spissen fast overfor TV 2 Nettavisen like etter fredagens formiddagsøkt med Viking.

- Grunnen til at jeg mener dette, er at styret og trenerutvalget er best rustet til å finne den treneren med de egenskapene som skal til for å føre Viking ytterligere fremover, utdyper han.

Den tidligere Rangers, Manchester City, Southampton og Blackburn-proffen har imidlertid gjort seg sine tanker selv om hvilke trenere som kan være aktuelle. Men navnene holder han for seg selv.

Deler ikke med noen
- Selvsagt har jeg tenkt litt på mulige kandidater selv. I løpet av mine år som proff i utlandet har jeg spilt under en rekke trenere, og plukket opp egenskaper fra dem jeg mener en god trener bør ha. Men hvem jeg mener passer Viking, deler jeg ikke med noen. Verken med styret, pressen eller andre, slår Østenstad fast.

I lokalpressen i Stavanger er det blitt spekulert i at Viking-spillerne ønsker seg Nils Johan Semb - men dette avviser Brede Hangeland.

- Det har ikke jeg hørt noe om i hvert fall, sier Hangeland.

Og får støtte av Østenstad:

- Selvsagt diskuteres det trenerkandidater blant spillerne i garderoben, men jeg har ikke hørt at Semb har blitt nevnt, hevder han.

Fast bestemt på å slutte
Østenstad står bokført med 11 mål i eliteserien denne sesongen, men står fast på at årets sesong blir hans siste. Spissen vil nemlig gi seg mens han fremdeles er på topp.

- Jeg står fast på det jeg hele tiden har sagt. Nemlig at jeg slutter etter denne sesongen. Neste år finner jeg meg noe annet å gjøre, forteller Viking-fansens store helt.

- Selv om Viking skulle ta gull?

- Ja, det er ikke mye som kan få meg til å endre oppfatning. Dessuten er det ikke realistisk for oss å tenke på gull. Gullkampen står mellom Start og Vålerenga, påstår Østenstad.

Frykter Odd
Søndag møter Viking formlaget Odd Grenland, og Østenstad frykter et angrepsvillig hjemmelag.

- Det passer oss dårlig å møte Odd akkurat nå. De er formlaget i eliteserien, og har hentet inn mange gode spillere, som blant annet Svindal Larsen og Patrick Suffo. Det blir en knallhard kamp om poengene, mener han.

Vikings trener Roy Hodgson er enig.

- Det viktigste for spillerne er å nullstille seg. Den siste uka har kun Rosenborg-kampen og Austria-oppgjøret vært vårt fokus. Nå skal vi begynne å fokusere på Odd. Jeg skal se video av laget i ettermiddag, og først da får jeg en pekepinn hvor gode de egentlig har vært, forteller Hodgson til TV 2 Nettavisen.

Friskmeldt
Østenstad måtte forlate torsdagens UEFA-cupmøte mot Austria Wien ved halvtid. Han har den siste uken slitt med influensa.

- Men jeg føler meg frisk og rask igjen nå. Det er ingen fare for at jeg ikke skal være i toppform igjen mot Odd, sier han.

Vikings fysiske trener Thor-Arne Aasen bekrefter at Østenstad er helt friskmeldt etter å ha slitt med sykdom.

- De eneste uaktuelle til kampen, er Fredric Nyquist og Peter Kovacs. Østenstad spiller. På treningen i dag banket han inn mål etter mål, og er i skikkelig god form igjen, opplyser han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.