- Spillerne er Darth Vader-typer

Foto: (scanpix)

Tidligere verdensener John McEnroe sammenlikner moderne tennisspillere med roboter. Han mener ingen av dem har personlighet.

15.06.04 08:01

- Mange av spillerne er Darth Vader-typer. De er fantastiske atleter, men hvor er lidenskapen, følelsen? Jeg synes det er bedre at publikum hater spilleren på banen, fordi det er bedre å føle noe enn ingenting, sa tennislegenden i et intervju med BBC Radio Times.

Trives ikke
McEnroe, som i dag tjener til livets opphold som tennis-kommentator, vil være til stede under Wimbledon-turneringen som begynner neste mandag.

- Vi trenger mer spektakulære forsøk på å underholde. Det ser ikke ut til at spillerne trives med å være der ute, la han til.

Ingen vet mer om å være spektakulær på tennisbanen enn John McEnroe. Han blandet en fantastisk følelse for spillet med et nærmest ukontrollerbart lynne, og vant også, blant annet, fire US Open-titler og tre Wimbledon-pokaler.

McEnroe advarer
Nå advarer han mot at tennisen kan miste noe av sin popularitet om ikke spillernes holdninger endrer seg.

- De går rundt og stirrer i bakken. Hvis de er nummer 15 i verden, så mistrives de, fordi de vet at det er 14 andre som er bedre, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.