- Spillerne forrådte meg

Foto: (AFP/Scanpix)

Det var ikke mye selvransakelse å spore da Jacques Santini holdt sin siste pressekonferanse som landslagssjef. Han var ikke i tvil om hvem som hadde skylden for Frankrikes pinlige EM-exit.

27.06.04 09:40

Santini, som fra og med neste Premier League-sesong skal styre Tottenham, skylder på spillerne etter EM-flausen mot Hellas. Grekerne vant 1-0 etter en heller nitrist fransk forestilling.

Var for snill
På sin siste pressekonferanse som landslagstrener anklaget Santini spillerne for å utnytte det faktum at han var for snill med dem. Det var stort sett det eneste han tok ansvar for også.

- Jeg prøvde å beskytte troppen ved ikke å skjelle dem ut offentlig. Hvorfor overså jeg realitetene i forhold til det som skjedde ute på banen? Fordi det er sånn jeg er. Jeg var for snill. Spillerne forrådte meg ved å utnytte det, sa Santini, ifølge AFP.

Han la til at han trodde spillerne ville oppføre seg annerledes når gruppespillet var over.

Selvtilfredse
- Jeg trodde erfaringen deres ville komme til syne, men isteden virket det som om flere av dem var selvtilfredse, sa Santini, som ledet Frankrike til 21 kamper på rad uten tap.

Han ville ikke ta selvkritikk på at han allerede før turneringen kunngjorde at han ikke skulle trene landslaget etter EM, siden han allerede hadde takket ja til Tottenham-jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.