- Spillerne må gå i seg selv

Etter ellevill jubel over tre overraskende poeng i Bergen, kom Stabæk ned på jorden igjen i går. - Noen av spillerne bør gå i seg selv etter Fredrikstad-kampen, sier sportsdirektør Jan Erik Aalbu.

20.09.04 12:12

- Jeg sier ikke at vi sliter med dårlige holdninger i klubben, men sett fra tribuneplass i går så innstillingen til noen av spillerne, uten at jeg vil nevne navn, ut til å å være ganske slett, sier Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- Vi har hatt et spillermøte i dag, og diskutert kampen i går. Der ble vi enige om at både spillerne og andre bør gå i seg selv etter Fredrikstad-kampen. Men stemningen i Stabæk er veldig bra den, selv om vi skuffet i går.

Gjemmer seg bort
Den tidligere hoppsjefen understreker at han ikke tror Stabæk sliter med holdningsproblemer på et generelt grunnlag, men at det dreier seg om spillere som har en dårlig dag innimellom.

- Det er jo sånn som dette i alle klubber. Men i lagidretter er det lettere å gjemme seg bort og stole på at de andre i gruppen gjør jobben. I individuelle idretter som for eksempel hoppsport, er man alene og kan ikke gjemme seg unna.

- Dette er noe jeg ønsker å jobbe med innad i spillergruppen, og en av grunnene til at jeg tok denne jobben. Men det er klart det er vanskelig å komme inn i en klubb midt i sesongen og forsøke å endre på slike ting. Det skal bli greiere å jobbe med dette neste år, tror den tidligere VIF-spilleren.

Fortsatt i sumpen
Forrige mandag var stemningen en annen i Bærums-klubben. Da ble Brann slått i Bergen etter en glimrende taktisk gjennomført kamp. Og med seier i går ville Stabæk hatt en luke på fire poeng ned til kvalikplassen - og vært á poeng med Viking og Bodø/Glimt før neste helgs vanskelige bortemøte med nettopp Viking i Stavanger.

- Hvis noen hadde sagt til oss forrige helg at vi ville stått med fire poeng etter de to neste kampene, ville vi jo vært strålende fornøyd. Men nå hadde vi en gyllen mulighet til å klatre ytterligere på tabellen, så da er det klart vi er skuffet.

Cupen ingen belastning
Stabæk er for øyeblikket på trygg grunn i Tippeligaen, ett poeng foran gårsdagens motstander Fredrikstad. Men blåtrøyene har et knalltøft program, med semifinale i cupen mot Brann på onsdag og UEFA-cupoppgjør mot Sochaux neste uke.

- Er deltakelsen i cupen og UEFA-cupen en belastning midt oppe i jakten på ny Tippeligakontrakt?

- Definitivt ikke. Det spørsmålet har jeg fått mange ganger de siste dagene, og jeg er ikke i tvil om at svaret er «nei». Det er dette vi trener for fem måneder hver vinter, og andre lag ville gitt alt for å få spille disse kampene, mener sportsdirektøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.