*Nettavisen* Sport.

- Spillerne ville ikke nok

Foto: (Reuters)

Chelsea reiste til Craven Cottage med seriegull i blikket. Det ble noe tilsløret søndag.

20.03.06 04:48

FULHAM - CHELSEA 1-0: Bølgene gikk ikke høyt i den nærliggende Themsen, men på tilskuerplassene på Craven Cottage jublet Fulhams tilhengere som fulle sjømenn.

De tilsynelatende så utilnærmelige serielederne Chelsea ble nemlig sendt de få meterne hjem til Stamford Bridge med et sviende 0-1-nederlag.

Avgjørelsen falt allerede etter 17 minutter, da kapteinen Luis Boa Morte greide å overliste Petr Cech i Chelsea-buret, etter mye klabb, babb og flaks for vertene.

- Jeg fulgte kampen minutt for minutt (!), og jeg så at spillerne ikke ville nok. Jeg fikk rett og slett ingen reaksjon av dem, sa Chelseas manager Jose Mourinho.

Annullert scoring
I det 59. minutt oppstod situasjonen som denne gang skulle bli Mourinhos oppheng.

Didier Drogba vant en duell med Zat Knight og satte ballen i mål bak Mark Crossley, som var på halvdistanse. Dommeren så først ut til å godkjenne målet, men etter å ha snakket med linjedommeren, endte det i stedet med gult kort til Drogba og frispark til Fulham.

Mourinho var i fyr og flamme på benken, men reprisen viste at anulleringen var en korrekt avgjørelse.

– Alle sier at det var hands, og da stemmer det sikkert. Men jeg kan love dere at linjemannen ikke hadde noen mulighet til å se det, sa Mourinho til Sky Sports.

Etter bare 25 minutter gjorde manager Jose Mourinho et dobbeltbytte for Chelsea, hvor Damien Duff og Didier Drogba kom inn for Joe Cole og Shaun Wright-Philips.

I pausen benyttet Mourinho sitt siste bytte for dagen, da Richardo Carvalho kom inn for Robert Huth, sjøl om det ikke var i forsvar gjestene slet mest. Chelseas problemer, hvis man kan snakke om problemer der i gården, befinner seg foran motstandernes mål.

Nederlaget var bare Chelseas tredje denne sesongen.

Etter 30 spilte kamper er laget fra hovedstaden fortsatt suverene på toppen av Premier League, med tolv poeng ned til Manchester United. Rett nok med en kamp mer spilt.

For Fulham betydde de tre poengene at de trolig kan vinke farvel til lagene som kjemper for å unngå nedrykk.

Første seier på 30 år
I en kamp hvor Chelseas William Gallas fikk direkte rødt kort, etter en hoderystende stempling, kunne Fulham inkassere sin første seier over Chelsea på nærmere 30 år.

Mourinho hadde naturligvis også sin egen forklaring på hvorfor det ble rødt kort i situasjonen.

– Fulham-spillerne la press på dommeren. Når Chelseas spillere gjør noe sånt, høres det ut som verden går under. Når andre gjør tilsvarende, skjer det ingenting.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.