RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Spilt for mange kamper

Sist oppdatert:
Hard oppkjøring for Brann-spillerne førte til 2-3-tap i gruppefinalen.

ODENSE (iBergen.no): Odense – Brann 3-2 (2-1): Et tilsynelatende uinspirert Brann-lag måtte til slutt gi tapt mot danske Odense i gruppefinalen i Royal League. Med nederlaget forsvant bonuskroner og selvtilliten ytterligere. Tre tap på rappen tar på. Brann ønsker ikke å bortforklare tapet, men fem kamper på 14 dager har tatt på.

Mange kamper
- Under oppholdet på La Manga ble det fire tøffe kamper. I tillegg til kampen i dag. Det er klart det blir mange kamper over kort tid. Selv om jeg ikke ønsker å bortforklare at vi tapte er det faktum ikke til å legge skjul på. Det var tungt for spillerne i dag. I tillegg har vi hatt et par spillere ute, sier trener Mons Ivar Mjelde til iBergen.no like etter kampen.

Kaptein Martin Andresen er enig med sin trener i at spillerne har hatt en tøff treningsperiode og påpeker at dette var en av grunnene til at det ble deng mot danskene.

- Jeg merket at vi var slitne. Vi har hatt et langt treningsopphold med mange kamper. Det ble tungt for mange av spillerne og vi fikk ikke til den nødvendige presisjonen i spillet. Vi er både fysisk og mentalt slitne nå, sier Andresen til iBergen.no.

- Må øve
Mot Odense startet Brann i en 4-2-3-1-formasjon, men ble periodevis overkjørt av Odense. Likevel gikk Brann til pause med hederlige 1-2, sett ut fra kampbildet. Etter hvilen la bergenserne om til den vante 4-4-2-formasjonen, noe som gjorde at Odense, i likhet med Brann, i starten slet med å komme til sjanser.

- Vi begynte slik vi gjorde fordi vi la opp til at vi skulle få kontringsmuligheter. Når de lå med etablert forsvar hele tiden ble det vanskelig for oss. Vi fikk det ikke til. Da vi la om til 4-4-2 fikk vi litt mer press, men fikk det ikke til å løsne. Uansett var det en dårlig kamp fra oss, sier Andresen.

Han mener det er viktig at Brann rendyrker en grunnformasjon, men ser også nødvendigheten i å ha en back up. Selv om Royal League av mange er en ikke-turnering, ser Andresen det positive i å delta her.

- Det er viktig for oss å ha et grunnsystem vi følger, men en back up ut fra hvilken kamp det er eller hvordan kampbildet er viktig. Vi må øve på å ha muligheter til å legge om for å bli mindre forutsigbare. Sånn sett er det veldig bra for oss å være med i Royal League. Her får vi god matching. Det er i kamp vi kan øve på formasjoner og samhandling. Så kan vi finpusse når vi er på treningsfeltet, slår Andresen fast.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere