RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spilte ut RBK til tider

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Christer Kleiven storspilte på favorittbanen, men gikk likevel av lerkendalmatta med en kjip følelse.

ROSENBORG - START 3-3:

Drøye halvtimen var spilt på Lerkendal da Christer Kleiven klinket ballen i mål, etter en corner fra Christian Bolânos.

21-åringen stilnet et revansjesugent trønderpublikum med en perle av et mål. For sist Start gjestet Trondheim stjal de seieren på overtid og satte en real demper for gullfesten på Lerkendal.

Og etter Kleivens mål var det Start som tok tak i kampen mot et tafatt Rosenborg. For til tross for at Rosenborg tok ledelsen etter 20 minutter, var det Start som så giftigst ut.

Derfor var det med blandede følelser Kleiven og resten av Start-gutta tuslet av banen etter å ha sikret ett poeng på bortebane mot den regjerende seriemesteren.

For i fjor vant nemlig sørlendingene, som eneste lag, mot Rosenborg. Og hadde Start vært noe mer heldig hadde de tatt med seg alle poengene hjem til Kristiansand også mandag.

- Burde vunnet
- Det var utrolig gøy å spille i dag. Vi spilte fin fotball, mye på én touch og det gikk fort. Det var dødsgøy, sier Christer Kleiven til Nettavisen etter kampen.

- Vi er ok fornøyd med dette resultatet, vi spiller tross alt mot Rosenborg. Men jeg synes vi spiller de ut til tider, og vi kunne tatt hjem seieren her. Faktisk burde vi vunnet denne kampen, sier Kleiven videre.

Og om ikke Start var klart bedre enn Rosenborg, fikk de i alle fall mye rom mot den regjerende seriemesteren. Med flust av ballvinninger på midtbanen og overgangsmuligheter kunne Start fort ha vunnet.

Det hadde vært et sjokk for Rosenborg, som gikk 26 kamper uten tap før Start beseiret trønderne på Lerkendal på høsten. Et tap i andre serierunde ville vært mildt sagt oppsiktsvekkende.

Men så ser Start ut til å trives godt i Trøndelag.

- Moro på Lerkendal
Det mener også Start-trener Knut Tørum. Den tidligere Rosenborg-sjefen innrømmer at han alltids liker å komme tilbake til Trondheim. Dels fordi han liker trøndere, men spesielt fordi kampene mellom Rosenborg og Start ofte blir dramatiske.

- Det er moro å komme hit til Lerkendal. Det blir som regel en tett og god fight, sier Tørum.

Men til tross for et sterkt poeng på bortebane, innrømmer Tørum at laget hans kunne gjentatt fjorårsbedriften.

- Vi er vel ålreit fornøyd med dette resultatet, vi møter et godt lag. Men når vi får de sjansene vi får, så må vi ta vare på de. Uansett har vi mye å gå på, men til tross for at vi møter et godt lag kjenner jeg at langt bak i hodet kjenner jeg at det ergrer meg litt at vi ikke klarer å avgjøre oppgjøret, sier Tørum til Nettavisen.

Også Starts tredje målscorer, Ole Martin Årst, trodde på seier mot Rosenborg.

- Vi kan fort stikke av med full pott her. Vi scorer tre mål på bortebane, og så slipper vi inn litt tilfeldige mål. Vi blir ikke spilt ut, og tør å spille ballen selv, det er positivt, sier Årst.

- Jeg ble overrasket over at vi fikk så mye rom. Det burde vi utnyttet bedre, for vi slurver vekk en del muligheter, sier Årst.

- Som en liten gutt
Christer Kleiven ser i likhet til lagkameratene også ut til å trives godt på lerkendalmatta. Unggutten har tidligere blitt juniornorgesmester mot Rosenborg på samme banen, og var altså med på seieren i fjor. Mandag var han drivende god på Starts midtbane, og bidro altså med sitt andre mål for året.

Det er allerede to flere enn det han hadde i 2009.

- Jeg har jo sett Rosenborg mye på TV da de spilte i Mesterligaen, og det er helt klart noe spesielt med denne banen. Jeg føler meg på mange måter som en liten gutt igjen når jeg spiller her, sier Kleiven.

Også lagkamerat Årst hyllet ungguttens prestasjon, og da i særdeleshet målet.

- Se målet til Christer, det er en fantastisk prestasjon. Vi tør som sagt å spille ball, og det er god læring for alle unggutta våre, avslutter spissen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere