*Nettavisen* Sport.

- Splid kan hjelpe Armstrong

For mange sterke personligheter kan ødelegge for Lance Armstrongs sterkeste konkurrenter. Det mener TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

30.06.05 16:38

- Armstrong har åtte mann som bare jobber for ham, selv om de kunne kommet høyt opp selv, sier Kaggestad.


Og trekker frem ukraineren Jaroslav Popovitsj som eksempel.

- Han er blant de aller, aller beste. I fjor syklet den viktigste hjelperytteren til Armstrong, Jose Azevedo, inn til femteplass, men kunne blitt nummer to om han ikke måtte ofre så mye for kapteinen sin.

Kaggestad tviler på om de nærmeste konkurrentene til Armstrongs Discovery Channel-lag, Phonak og T-Mobile Team, besitter den samme lojaliteten.

Prestisjekriging
- T-Mobile Team er et nesten like godt lag som Armstrongs, men det kan bli mye prestisjekriging mellom lagkameratene Jan Ullrich, Andreas Klöden og Alexandre Vinokourov. Og på Phonax kan Oscar Pereiro, Floyd Landis og Santiago Botero alle nå pallplass, sier Johan Kaggestad til TV 2 Nettavisen.

Hva må så til for å beseire den sekdobbelte Tour de France-mesteren?

- Det blir ikke lett, men man må sykle fra Armstrong på de hardeste fjelletappene og ikke tape tid til ham i de to tempoetappene. Og så kan en jo håpe på sykdom og uhell. Men da tar noen av lagkameratene hans kapteinrollen, og man er kommet like langt.

Kaggestad har stor tro på Thor Hushovd.

Norsk idrettshistorie
- Jeg har aldri sett ham så sprek. Han har ikke slitt seg ut i oppkjøringen, er ett år eldre og vet hva som skal til. Thor går for den grønne poengtrøyen, og hvis han kommer på pallen i Paris så er det norsk idrettshistorie. Kurt-Asle Arvesen har en klar hjelperytterrolle på Team CSC, men får kanskje gå for noen etappeseire.

- Målet mitt er å holde den grønne trøyen inn til Paris. Og sørge for et par etappe-seieren, sa Hushovd til TV 2 Nettavisen onsdag.

Tour'en starter lørdag 2. juli, og du kan følge den asfaltmeter for asfaltmeter på TV 2 Nettavisen og TV 2.

Ps: Spør Johan Kaggestad om Tour de France her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.