- Stabæk finner nytt gull

Daniel Nannskog beklager Alanzinhos avgang, men har full tillit til at Jan Jönsson finner en erstatter.

22.01.08 14:37

- Ingen spillere er uerstattelige.

Daniel Nannskog er klar i sin sak: Alanzinho er en strålende spiller, men uerstattelig er han ikke. Spesielt ikke når man har Jan Jönsson som hovedtrener.

- Du ser hva han gjorde med Somen (Tchoyi): Han satt på benken i Odd da Stabæk kjøpte ham, nå er han en gigant, skryter svensken.

- Hvis Alanzinho forsvinner, er jeg helt sikker på at han og Stabæk tryller frem noe nytt gull, sier måljegeren til Nettavisen.

Forstår Stabæk

Daniel Nannskog stilte sterke krav til Bærums-laget da han for om lag halvannet år siden skrev under en ny kontrakt med de blåkledde – spesielt rundt den sportslige satsingen. Han vil likevel ikke kritisere Stabæk for manglende satsing nå som det ser ut som om deres fartsfylte venstreflanke forsvinner.

- For å være helt ærlig så forstår jeg dem begge. At Alan vil ha mer i lønn er helt naturlig, samtidig kan jeg forstå at klubben ikke er villig til å sprenge lønnsbudsjettet sitt.

- Er de summene man har sett i avisen riktige, så ligger kravet over dobbelt så mye som en del av de best betalte i klubben. Sånn kan det jo ikke være, selv om jeg er helt enig i at Alan skal være blant de best betalte spillerne. Kanskje kunne man ha vært litt smidigere, undrer 33-åringen.

Bekrefter forhandlingsbrudd
Det var tirsdag formiddag at Stabæks hjemmeside rapporterte at man ikke regner med å beholde 24-åringen på Nadderud kommende sesong.

- Vi har strukket så langt som det er mulig og forsvarlig for Stabæk, sier sportsdirektør Lars Bohinen til Stabæks hjemmeside.

- Vi ville svært gjerne forlenget med Alanzinho, som vi setter stor pris på både som fotballspiller og menneske. Men kravene fra spillerens agent er så høye at det ville vært uforsvarlig å gi etter.

Alanzinho er tidligere blitt koblet til Lillestrøm og Vålerenga, og begge klubbene skal fortsatt være interesserte i brasilianeren. Han har spilt 58 seriekamper for Stabæk og scoret ti mål. Han ble kåret til årets spiller i Tippeligaen av Nettavisen i 2007. Ifølge Aftenposten skal spillerens agent, Marcelo Di Almeida, ha sagt at man ville kreve fire millioner i årslønn for ballartisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.