*Nettavisen* Sport.

- Stabæk hadde gjort det samme

Eirik Bakke er overbevist om at en Stabæk-spiller ikke hadde gitt beskjed til dommeren om han hadde scoret med hånden.

27.09.07 14:15

BRANN STADION (Nettavisen): Branns midtbanekriger Eirik Bakke har lært det meste om fair play i løpet av sine år som Premier League-proff i Leeds og Aston Villa.

Han fikk med seg Arild Sundgots juksescoring med hånden i onsdagens cupsemifinale mot Stabæk - men er sparsom med kritikken.

- Det er selvsagt ikke fair play. Men det er sånn som skjer i fotballen. Hadde en Stabæk-spiller gjort det samme, tviler jeg sterkt på om han hadde gitt beskjed til dommeren, sier Bakke til Nettavisen etter torsdagens Brann-trening.

- Dommeren sitt ansvar
Midtbanespilleren mener først og fremst at én bestemt person bør ta skylden for den omstridte scoringen på Åråsen.

- Det er dommeren sitt ansvar. Det er jo helt utrolig at han ikke ser en så klar hands, mener Bakke.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde så onsdagens kamp fra TV-stolen hjemme på Osterøy utenfor Bergen. Men han vil ikke være med på at Lillestrøm jukset seg til cupfinalen.

- Alle som så kampen, ser jo at det var en klar viljehands. Men det er ofte slike små marginer som avgjør fotballkamper. Når dommeren ikke dømmer, er det ikke så mye motstanderen kan få gjort, mener Mjelde.

Brann møter nettopp Lillestrøm på Åråsen søndag. Han er selvsagt glad for at det er Brann som leder tabellen med seks poeng - og ikke omvendt.

- Vi slipper å ha den der «må vinne»-følelsen hengende over oss. Nå er det Lillestrøm som må vinne, og det passer oss bra. Vi kan senke skuldrene og fokusere på vårt spill, sier Branns trener.

- Annerledes utgangspunkt
- Hvor mye har dere lært av fjorårets kollaps?

- Det er klart at utgangspunktet før årets serieinnspurt er annerledes. Vi har nesten ingen skader, og vi har mer rutinerte spillere. Fokuset vårt nå er kun på å gjøre oss best mulig i hver kamp. Vi vet at vi ikke kan tillate oss å slippe oss nedpå. Det handler om vilje, tålmodighet og det å være lojale, svarer han.

- Vi gleder oss voldsomt til kampen på søndag. Det blir nok en tøff og spennende kamp, sier Mjelde og smiler lurt.

PS: Mjelde har foreløpig ikke bestemt seg for startoppstillingen i søndagens TV 2-sendte storkamp. - Troppen er så å si skadefri, og det blir nesten en like stor utfordring å bestemme hvem som skal starte som å bestemme hvem som får være med i troppen. Jeg må la tre friske spillere være hjemme, sukker han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.