*Nettavisen* Sport.

- Stabæk har blitt mobbeobjekt

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

- Det åpner for stygt maktmisbruk, sier Mix om at Stabæk kan miste Fair Play-plassen.

06.12.11 08:06

Stabæk har hatt et tungt år, men et lite lyspunkt er at klubben ligger an til å få spille kvalik til Europe League, om Norge blir blant de tre beste i UEFAs Fair Play-konkurranse.

Mandag gikk imidlertid informasjonsansvarlig i Norges Fotballforbund, Svein Graff, ut i TV 2 og sa at det ikke var noen garantier for at Stabæk ville få denne plassen.

- Dersom det skulle komme en konklusjon i saken som betyr at NFF finner det hensiktsmessig å gå i dialog med UEFA, for å se på om det er riktig at klubben deltar i europacupspill eller ikke, så er det en vurdering vi må ta underveis, sa Graff til TV 2.

Stabæk-spiller Mix reagerer sterkt på denne uttalelsen og føler at bærumsklubben nå har blitt mobbeobjekter, skriver VG Nett mandag kveld.

- Jeg synes det han sier åpner for er stygt maktmisbruk og uverdig endring av kriterier fra NFF sin side, skriver Mix i en e-post som også Nettavisen har mottatt.

- Dersom NFF i løpet av denne uken ikke soleklart går ut og sier at Fair Play-konkurransen er over, og Stabæk vant (av dem som ikke allerede har E-cupplass) og Stabæk derfor selvfølgelig skal representere Norge hvis Norge får plass, ja hvis han og NFF ikke sier dette tydelig - så kommer jeg til å ta konsekvensen av at også vi spillerne og supporterne i Stabæk er blitt rene mobbeobjekt for NFF - selv etter at vi har forsøkt å etterstrebe idealene som NFF sier de har satt for oss, fortsetter Mix.

Det har som kjent vært turbulent i Stabæk den siste tiden som en følge av den mye omtalte Veigar Pall Gunnarsson-saken. Mix mener spillerne må gå til drastiske skritt om klubben skulle bli dømt.

- Jeg ber alle spillervennene mine slutte å spille i Stabæk så fort som mulig. Det er bare teit å bli seigpinet av noen som forsøker å gjøre alt umulig for klubben, skriver Mix og sikter til NFF.

Overfor VG Nett bedyrer Svein Graff i NFF at Fair Play-konkurransen for 2011 ikke blir endret. Han påpeker likevel at ved en eventuell dom, så må NFF vurdere hva de skal gjøre.

- Fair Play-tabellen for 2011 er basert på 30 ligakamper, og der endte Stabæk på 4.-plass. Etter som de tre klubbene foran allerede har E-cupbillett, vil Stabæk eventuelt få en norsk ekstra plass i Europa League-kvalifisering som følge av Fair Play, sier han.

- Vi vil ikke være med på forhåndsdømmingen, men det finnes eksempler på at klubber som ikke har fått være med i UEFA-turneringer, fordi de har begått administrativt straffbare brudd, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.