RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stabæk gjør en feil

Sist oppdatert:
NADDERUD (TV 2 Nettavisen): - Jeg mener dette er en feil avgjørelse av klubben, sier Gaute Larsen. Tirsdag ble han sparket som Stabæk-trener.

Tirsdag ble det klart at assistent-trener Pål Berg erstatter Gaute Larsen som Stabæk-trener. Med seg som assistenter får Berg André Flem og Petter Belsvik.

Visste ingenting
Da alle våknet tirsdag morgen, visste ingen hva som skulle skje. Da Gaute Larsen ledet Stabæk-treningen 16.00, visste han ingenting. Det gjorde Pål Berg. Han hadde da allerede fått tilbudet om å overta som Stabæks nye hovedtrener. Først etter treningen ble Gaute Larsen informert om ledelsen beslutning.

- Den kom overraskende. Jeg aksepterer det ikke. Jeg skjønner tankegangen, men kan ikke si at jeg forstår den. Dette er feil, sier Larsen.

Uenige
Han hadde tirsdag sine første møter med Stabæk-ledelsen om kompensasjon, men partene er ikke blitt enige.

- Jeg er skuffet. Her skulle jeg fortsatt, sier Larsen videre til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg håper virkelig at klubben holder seg, legger han til.

Selv om Larsen understreket gjentatte ganger at han synes Stabæk-ledelsens avgjørelse var gal, påpekte han samtidig at han virkelig håper at klubben klarer seg. Og at trioen Berg, Belsvik, Flem lykkes.

- Dette handler om mer enn enkeltpersoner. Det handler om Stabæk som klubb, sier Larsen.

- Men du må mene at det hadde vært en større sjanse for klubben å overleve med deg som trener?

- Jeg tror klubben klarer seg uansett. Det håper jeg i hvert fall, sier Larsen videre.

Skal gjøre det enklere
Den nye treneren, Pål Berg, vil gjøre enkle grep for å snu trenden for bæringene.

- Jeg hadde ikke takket ja til denne jobben hvis jeg hadde trodde at alt som er mulig å gjøre, er gjort, sier Berg til TV 2 Nettavisen.

Berg vil gjøre det enklere, og mener at Stabæks angrepsmønster er visket bort. Litt fordi Martin Andresen har vært borte. Litt fordi flere av Stabæks nye spillere, Samuel Wowoah, Mads Jørgensen og Veigar Pall Gunnarsson, ikke har klart å innrette seg i den nye stilen. De har store individuelle kvaliteter, men det har gått ut over laget.

Spent
Gaute Larsen har vanskelig for å se hva Berg og co. skal gjøre for å gjøre ting bedre.

- Det skal bli spennende å se hva han gjør. Jeg har hele tiden vært tro med spillestilen, og trodd at vi kunne klare oss ved hjelp av Stabæk-stilen. Jeg vet ikke hva han tenker. Kanskje han skal gjøre det enklere - mer i bakrom etc. Det blir spennede å se, sier Larsen.

Si din mening om sparkingen av Gaute Larsen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere