RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stabæk har blitt mobbeobjekt

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Det åpner for stygt maktmisbruk, sier Mix om at Stabæk kan miste Fair Play-plassen.

Stabæk har hatt et tungt år, men et lite lyspunkt er at klubben ligger an til å få spille kvalik til Europe League, om Norge blir blant de tre beste i UEFAs Fair Play-konkurranse.

Mandag gikk imidlertid informasjonsansvarlig i Norges Fotballforbund, Svein Graff, ut i TV 2 og sa at det ikke var noen garantier for at Stabæk ville få denne plassen.

- Dersom det skulle komme en konklusjon i saken som betyr at NFF finner det hensiktsmessig å gå i dialog med UEFA, for å se på om det er riktig at klubben deltar i europacupspill eller ikke, så er det en vurdering vi må ta underveis, sa Graff til TV 2.

Stabæk-spiller Mix reagerer sterkt på denne uttalelsen og føler at bærumsklubben nå har blitt mobbeobjekter, skriver VG Nett mandag kveld.

- Jeg synes det han sier åpner for er stygt maktmisbruk og uverdig endring av kriterier fra NFF sin side, skriver Mix i en e-post som også Nettavisen har mottatt.

- Dersom NFF i løpet av denne uken ikke soleklart går ut og sier at Fair Play-konkurransen er over, og Stabæk vant (av dem som ikke allerede har E-cupplass) og Stabæk derfor selvfølgelig skal representere Norge hvis Norge får plass, ja hvis han og NFF ikke sier dette tydelig - så kommer jeg til å ta konsekvensen av at også vi spillerne og supporterne i Stabæk er blitt rene mobbeobjekt for NFF - selv etter at vi har forsøkt å etterstrebe idealene som NFF sier de har satt for oss, fortsetter Mix.

Det har som kjent vært turbulent i Stabæk den siste tiden som en følge av den mye omtalte Veigar Pall Gunnarsson-saken. Mix mener spillerne må gå til drastiske skritt om klubben skulle bli dømt.

- Jeg ber alle spillervennene mine slutte å spille i Stabæk så fort som mulig. Det er bare teit å bli seigpinet av noen som forsøker å gjøre alt umulig for klubben, skriver Mix og sikter til NFF.

Overfor VG Nett bedyrer Svein Graff i NFF at Fair Play-konkurransen for 2011 ikke blir endret. Han påpeker likevel at ved en eventuell dom, så må NFF vurdere hva de skal gjøre.

- Fair Play-tabellen for 2011 er basert på 30 ligakamper, og der endte Stabæk på 4.-plass. Etter som de tre klubbene foran allerede har E-cupbillett, vil Stabæk eventuelt få en norsk ekstra plass i Europa League-kvalifisering som følge av Fair Play, sier han.

- Vi vil ikke være med på forhåndsdømmingen, men det finnes eksempler på at klubber som ikke har fått være med i UEFA-turneringer, fordi de har begått administrativt straffbare brudd, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere