- Ståle er en klok mann

Foto: Morten Hom/Erlend Aas/Scanpix

LSKs nye trener hadde samtaler med Ståle Solbakken før han takket ja til Åråsen-jobben.

23.11.11 17:10

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm presenterte onsdag ettermiddag Henning Bergs etterfølger på Åråsen, og valget falt som ventet på svenske Magnus Haglund.

LSK er enig om en toårskontrakt med 38-åringen, som allerede har rukket å markere seg som trener på høyt nivå.

Allerede suksessfull
Haglund kom til Elfsborg fra Laholms FK før 2004-sesongen, og skulle vise seg å bli en suksess. På åtte sesonger gjorde han bunnlaget Elfsborg til en toppklubb i svensk fotball, og kronet det hele med seriegull i Allsvenskan i 2006. Det var første gang på 45 år Elfsborg vant seriegull.

De siste fem årene har Haglund og Elfsborg bokført én andreplass, to tredjeplasser og to fjerdeplasser.

Haglund er tydelig på hva det var som gjorde at han valgte å takke ja til LSK-jobben.

- Potensialet i klubben. Den tradisjonen som finnes her, viljen i klubben til å bli bedre og den store supportergjengen som står bak laget. Det finnes forutsetninger her, som gjør at klubben kan gjøre det mye bedre enn den har gjort siste årene, sier Haglund til Nettavisen.

På besøk hos Ståle
For en uke siden var han på studietur hos Ståle Solbakken i Köln. Solbakken har som kjent et hjerte for Lillestrøm, og Haglund forteller at han stadig er i kontakt med den norske bundesligatreneren.

- Da han var trener i FC København og jeg i Elfsborg, spilte vi mye mot hverandre. Senere har vi hatt mye kontakt og snakket en del sammen på telefon, og vi har vel blitt venner etter hvert, sier Haglund.

I Köln snakket de to sammen om den ledige LSK-jobben, og Haglund forteller at møtet forsterket inntrykket om at Åråsen var rett valg.

- Jeg var overbevist om at jeg skulle si ja til LSK før jeg var i Köln, men han syntes det var en god ide. Han bekreftet mye av det jeg tenkte, at det finnes en bra tradisjon her, bra supportere, forutsetninger og potensial i klubben til å vandre høyere opp på tabellen, forteller Haglund, og konstaterer:

- Han er en klok mann, Ståle.

Imponert av LSK-kunnskapen
Torgeir Bjarmann reiste for litt siden til Gøteborg for å møte Haglund for første gang. Bjarmann forteller at han ble imponert av den kunnskapen Haglund hadde om LSK allerede da.

- Jeg reiste til Gøteborg etter å ha hatt en liten prat over telefon, og han kunne mye om dagens status i klubben, om spillertropp, og hadde gjort seg opp noen klare tanker om hvordan man skal komme seg videre. Vi hadde helt sammenfallende tanker, sier Bjarmann til Nettavisen.

Foto: Morten Holm/scanpix

Haglund bekrefter at han har god oversikt over norsk fotball.

- Jeg følger bra med på skandinavisk fotball, og for en nordisk trener er Skandinavia fotballmarkedet, både for egen del og når det gjelder spillermarkedet. Da Torgeir ringte og ville møtes, passet jeg på å forberede meg. Vi fikk en bra dynamikk i diskusjonen med en gang, forteller Haglund.

- Ikke det verste stedet han kunne reist
LSKs sportsdirektør hadde fått med seg at Haglund var på besøk hos Solbakken for kort tid siden.

- Det besøket var planlagt før vi begynte å jobbe med Magnus, men jeg tror ikke Ståle er en dårlig ambassadør for Lillestrøm. Det er ikke det verste stedet han kunne reist før ting skulle falle på plass, smiler Bjarmann.

Det har han trolig helt rett i. Haglund forteller nemlig at han hadde flere valgmuligheter enn LSK.

- Det var flere klubber som ringte meg og var interessert. Men jeg ble med en gang interessert i LSK, for jeg merket som sagt at klubben har et potensial, og det er spillere her som har potensial. Det blir spennende å se om vi får noe ut av det, sier Haglund.

- Hva vet du om spillerstallen i LSK?

- Det er mange veldig gamle og veldig unge spillere, og få spillere som er i sin beste prestasjonsalder. Vi trenger spillere som er i sin beste prestasjonsalder, sier han.

- Hvor mange spillere ser du for deg å hente før 2012-sesongen begynner?

- Klubben har allerede hentet noen, men tre-fire spillere til, tror jeg er rimelig å anta, forteller Haglund.

Han bekrefter at han allerede har hatt møte med investor Per Berg, som tidligere har varslet at han kommer til å bistå klubben med midler til overganger.

- Ja, jeg har truffet Per. Han har et stort hjerte for klubben, og kan sikkert tenke seg på å være med på å gjøre noe, er alt Haglund vil si om det.

Vurderer Mix og Andersson
- LSK er allerede koblet til Johan Andersson og Mikkel Diskerud. Hva kan du si om dem?

- Det er to gode spillere, helt klart. Teknisk gode, og det er klart det er navn som mange tippeligaklubber finner interessante. Det er navn vi diskuterer, så det er mulig vi prøver å få til noe, forteller han.

9. januar møtes LSK-spillerne etter vinterpausen. Da håper Haglund at de fleste overgangene er i orden.

- Jeg håper vi har så mye som mulig på plass. Når man skal spille seg inn, håper man jo at man har alt på plass så tidlig som mulig, slik at man kan jobbe med relasjoner. Vi skal skape en ny gruppe som fungerer sammen, sier han.

- Hvordan vil du beskrive din måte å spille fotball på?

- Fremfor alt synes jeg det er viktig å organisere et forsvarsspill, og begynne der. Vi skal bli vanskelig å slå. Alle suksessfulle lag har et forsvarsspill som fungerer. Så skal vi jobbe med det offensive, der vi skal kombinere ballbesittelse og hurtige angrep. Så fort man nevner ballbesittelse i Norge, tror alle at man kun skal holde på ballen, men i mine øyne er det best med en kombinasjon av ballbesittelse og hurtig overgangsspill, forteller Haglund.

Det er ingen tvil om at går mot spennende tider på Åråsen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.