- Stallen ble for dårlig

Foto: Nigel French (Pa Photos)

Chelsea-manager Carlo Ancelotti mener han totalt sett har rådet over for dårlig spillermateriale denne sesongen.

20.04.11 09:45

Oslo (ANB): Chelsea er sju kamper unna slutten på en sesong som har vært langt unna forventningene til både klubben og fansen. Med ni poeng opp til Manchester United kan det bli i tøffeste laget å hente hjem seriegullet - selv om londonerne har én kamp til gode på serielederen.

Cuptriumfer blir det heller ingen av for Carlo Ancelottis menn - og mange regner med at klubbens italienske trener får litt å svare for når status skal gjøres opp i mai.

Mistet stjerner
Kanskje har italieneren allerede begynt å oppsummere tingenes tilstand. Tirsdag pekte han i hvert fall på noen hovedårsaker til at ting har gått skeis.

- Jeg mener at stallen ikke var bra nok i år. I starten av sesongen hadde vi ikke forutsett at vi skulle ha flere veldig viktige spillere ute på samme tid. Det trøblet vi med å takle, sa han ifølge nettstedet goal.com.

Frank Lampard og Didier Drogba var to av stjernene som i perioder har vært ute av spill. Drogba slet blant annet med malaria før jul.

- Uten Frank Lampard, Didier Drogba, Michael Essien, John Terry og Alex blir det vanskelig, sa Ancelotti - og tilføyer:

- På et tidspunkt måtte vi bruke Paulo Ferreira inn i midtforsvaret - fordi vi hadde mistet alle våre midtstoppere.

Gir opp gullet
Chelsea forsterket som kjent mannskapet i januar, men ifølge Ancelotti var skadet da allerede skjedd. Storkjøpet Fernando Torres har da heller ikke levert særlig sterke varer etter overgangen fra Liverpool.

Nå innser Carlo Ancelotti at gullkampen i årets eliteserie synes kjørt - og at Chelsea trolig må nøye seg med en av de øvrige medaljene.

- Andreplass er bedre enn tredje, men det er ikke viktig. I starten av en sesong er drømmen å vinne, ikke å bli nummer to, sier italieneren.

Spørsmålet er hva framtiden bringer for Ancelotti. Britiske medier har i lengre tid spekulert i at den tidligere Milan-sjefens dager på Stamford Bridge er talte i sommer. (ANB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.