*Nettavisen* Sport.

- Stallen er i grenseland

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Erik Hoftun skulle gjerne gitt Nils Arne Eggen en spiller eller to til.

Rosenborg gjorde et bevisst valg i fjor høst. De bestemte at A-stallen skulle barberes – for å gjøre det enda lettere for unge talenter å slippe til.

Det må kunne sies å ha fungert bra, ettersom Erik Hamrén nå forlater et RBK-lag som ennå ikke har tapt denne sesongen.

Likevel innrømmer Erik Hoftun at trønderne beveger seg på en knivsegg foran en sommer og høst med serie, cup og kanskje til og med Champions League.

Må erstatte ved salg
- Det har gått bra til nå, men vi befinner oss i et grenseland. Ideelt sett skulle vi nok hatt en spiller eller to til i stallen, erkjenner den sportslige lederen overfor Nettavisen.

Stallen teller per i dag 21 spillere. Fem av dem er lokale unggutter. Bare fire har passert 30 år.

Flere spillere kan forsvinne i løpet av sommeren. Anthony Annan vil videre, og har VM i Sør-Afrika som utstillingsvindu. Videre vil også Vadim Demidov, som er Bosman-spiller etter sesongen.

- Blir det så vi selger noen i sommer, må vi hente inn erstattere. Stallen kan ikke være tynnere enn den er nå, fastslår Hoftun.

Samtidig er det vanskelig å hente spillere uten å selge. For heller ikke på Lerkendal er det høykonjunktur.

- Det er en tøff økonomisk hverdag. Det er styret som bestemmer om vi skal selge og kjøpe, sier Erik Hoftun.

Følger unge spillere
Når det verserer få rykter om spillere på vei til Rosenborg, skyldes det nok rett og slett at det ikke er store investeringer på gang.

I stedet for å finsikte etablerte klassespillere, fortsetter RBK å følge lovende talenter.

De siste dagene har det vært skriverier om at Rosenborg både følger den svenske backen Miiko Albornoz og HamKam-spissen Thomas Lehne Olsen.

I tillegg har midtstopperen Tom Erik Nordberg fra samarbeidsklubben Ranheim trent med Rosenborg den siste tiden. Han kan være mannen Hoftun henter inn som reserveløsning på stopperplass om Vadim Demidov skulle forsvinne.

PS. Nils Arne Eggen er ikke kjent som treneren med høyest forbruk av spillere. Tvert imot har Eggen vært tilhenger av å bruke de samme elleve så ofte skadesituasjonen tillater det.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.