RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SCANPIX)

- Start har kastrert laget

Sist oppdatert:
Ivar Hoff tippet Start på nedrykksplass. Nå kan han få rett.

- Allerede 10. mars satte jeg meg ned og foretok en grundig analyse av Start de siste sesongene, sier Ivar Hoff om bakgrunnen for tipset til Nettavisen.

Det var i TV 2 Zebra-programmet Sport og Spill den tidligere Lillestrøm- og Brann-treneren tippet Start på nedrykk og 14. plass.

- De har ikke god nok stall og har ikke fått fullverdige erstattere for Marius Johnsen og Kristofer Hæstad. Det er trist, men Start tar sisteplassen og rykker ned, sa blant annet Hoff i sitt faste innslag «Hoffside», og la samtidig til at Fredrikstad og Sandefjord kommer til å ende på plassene like foran Start ved sesongens slutt.

- Hvem er Ivar Hoff?
Og reaksjonene lot ikke vente på seg fra Start-leiren. Starts mangeårige assistenttrener og spillerutvikler Bård Wiggen nærmest latterliggjorde Hoffs tabelltips.

- Hvem er Ivar Hoff, lo Wiggen.

- Vi kan ikke bry oss om hva mannen på gata sier. Ivar Hoff er sikkert en grei kar, men jeg er usikker på hvor god peiling han har, sa Wiggen til Nettavisen, og slo selvsikkert fast at Start hadde ambisjoner om å henge seg med i toppen.

Ivar Hoff reagerer slik på Wiggens uttalelser:

- Bård Wiggen er sikkert mer kjent enn Ivar Hoff, så det har han sikkert rett i, spøker Hoff.

- Har kastrert laget sitt
Men blir raskt litt mer alvorlig:

- Start har denne sesongen kastrert laget sitt. De har solgt unna de beste og mest dominerende spillerne, sier Hoff, og minner om at både Marius Johnsen, Alex Valencia og David Nielsen har forlatt Sør Arena denne sesongen.

- I tillegg ansatte de en trener uten erfaring. Ja, Start gjorde det bedre i høstsesongen etter at Bjørnebye overtok for Nordlie, men det var bare en kort effekt. En luftballong, fortsetter TV 2s fotballekspert.

- Overrasket over at du omtrent som den enestei Fotball-Norge tippet Start på nedrykksplass?

- Det er overraskende at ingen andre har tatt den samme analysen som meg. Men jeg har jo ikke fått rett enda, poengterer Hoff.

- Tror du fremdeles Start rykker ned?

- Ja, det tror jeg. Ganske enkelt fordi de ikke har bra nok spillere. De har hatt store problemer lenge. Doffen er langtidsskadd og klubben har urutinerte ledere, slår Ivar Hoff fast.

Hyller Lennartsson
Han hyller imidlertid ansettelsen av Benny Lennartsson som trener. Svensken har nå sju serierunder på seg til å motbevise Hoffs tabelltips.

- Det er et veldig positivt grep. Benny kan norsk fotball, og ikke minst, han kan sitt fag. Han er litt sånn Nils Arne Eggen-type, på godt og vondt. Han er emosjonell, men kan dødballsituasjoner, og ikke minst kan han lykkes i å få troen tilbake hos spillerne. Benny kan fort bli grunnen til at mitt tips slår feil, mener Hoff.

- Håper du at Start redder plassen?

- Egentlig bryr jeg meg ikke så mye om det. Så lenge Lillestrøm ikke rykker ned, er det akkurat det samme for meg hvem som rykker ned, svarer Hoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere