RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)

- Start ribbes ved nedrykk

Men det er ikke så farlig, mener fansen.

Lørdag spilles siste serierunde i Tippeligaen, og Start eller Odd Grenland kommer til å slå følge med Sandefjord ned til Adeccoligaen. Det laget som overlever, er ikke sikre før en eventuell seier mot Bodø/Glimt i kvalifiseringsspillet.

Superduoen forsvinner
Hvis alt går sørover for Start kommer klubben ganske sikkert til å miste en eller flere av profilene Kristofer Hæstad, Fredrik Strømstad, Bernt Hulsker, Atle Roar Håland og Martin Borre.

- Vi håper at et par av de blir, men økonomisk og lønnsmessig er det kanskje på tide for Fredrik og Doffen å ta et steg videre hvis vi skulle rykke ned. De har vært i klubben lenge nå, sier Rolf Eivind Berntsen, styremedlem i supportergruppen Menigheden, til Nettavisen.

Han regner med at minst 1.500 startsupportere dukker opp på Ullevaal Stadion lørdag.

- Vi skal markere oss, lover han.

Holder trolig med uavgjort
Start vil som kjent sikre kvalikplassen med seier over Lyn. Trolig vil det også holde med uavgjort, ettersom Odd Grenland har en klart svakere målforskjell. Hvis Odd Grenland slår Fredrikstad 5-0 og Start spiller uavgjort mot Lyn, vil skienslaget passere Start på tabellen – med mindre det blir 3-3 eller mer i Oslo.

Det vil med andre ord trolig holde med uavgjort for Start. Likevel kan det ende med nedrykk, hvis det blir tap mot Bodø/Glimt i kvalifiseringen.

Mye tyder som sagt på at Start vil bli ribbet for sine beste spillere hvis klubben rykker ned. Det vil være trist, men ingen stor krise, mener supporterklubben.

- Du kan ikke se helt svart på det. Vi har mange unge gode spillere som uansett blir i klubben, som Espen Børufsen (19), Christer Kleiven (19), Morten Hæstad (20) og Jesper Mathisen (20), poengterer Rolf Eivind Berntsen.

Og legger til:

- Hvis vi rykker ned gjelder det å bygge en ny stamme i laget, som vi gjorde sist.

Lys framtid
Akkurat her har han utvilsomt et poeng. Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad blomstret virkelig som fotballspillere da Start sist var i Adeccoligaen. For talentfulle spillere som Børufsen & co. vil et nedrykk sånn sett til og med kunne slå positivt ut.

- I tillegg har vi en ny arena og fasiliteter som tiltrekker gode spillere. Start er en attraktiv klubb, det viser overgangen til Ole Martin Årst. Vi har en del ringrever på langtidskontrakter, konstaterer Berntsen.

Start har, med ny stadion og duoen Erik Solér og Ernst Ravnaas i ryggen, ressurser til å takle et nedrykk.

- Men du er nok avhengig av å få en god sesong i 1. divisjon for å holde på entusiasmen, bemerker Berntsen.

Uansett tror ikke Menigheden at det fryktede nedrykket vil materialisere seg.

- Vi vil stå godt rustet uansett utfall. Vi kommer på sikt til å være på øvre del av tabellen uansett, mener Rolf Eivind Berntsen i Menigheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere