- Startnummeret kan dessverre bli viktig

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Aksel Lund Svindal har ingen fordel av å være best.

12.02.14 13:18

SOTSJI (Nettavisen): Alpinistene gjennomførte torsdag deres andre offisielle trening i utforløypa i Sotsji, og legger ikke skjul på at den er krevende.

Svært varierende forhold venter utøverne nedover den stupbratte fjellsiden, og det norske medaljehåpet Aksel Lund Svindal frykter at startnummeret kan utgjøre en forskjell i søndagens utforrenn.

På torsdagens trening var det Matthias Mayer fra Østerrike som var raskest. Han startet som nummer elleve.

- Startnummeret kan dessverre bli viktig på søndag, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

Svindal mener hans rangering i utfor denne sesongen ikke gir ham noen fordel i søndagens renn.

- Det tidligste nummeret jeg kan få er nummer 16. Jeg tror at jo tidligere mann kjører, jo bedre. Et tidlig nummer er ikke noe dumt, sier Svindal.

Jansrud ikke like bekymret
Lagkamerat Kjetil Jansrud virker ikke å være like bekymret over startnummeret som verdenscuplederen.

- Det pleier å ha litt å si, men det vet man ikke. Noen renn kan påvirkes av føreforandringer og sånne ting. Her i Sotsji vil det forhåpentligvis fortsette med skyfri himmel, og da bør det ikke være noe problem. Det kan bli raskere etter hvert på grunn av at sola får varmet opp litt, men jeg tror ikke det vil ha så mye å si, sier Jansrud til Nettavisen.

- Det vi er redde for, er først og fremst vind og tåke. Det kan påvirke sikten. Men jeg tror det blir bra, og det er ikke lov å skylde på startnummeret nå, sier Jansrud smilende.

Han er kontant i svaret når vi spør om hva ønskenummeret er.

- Ti.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Vi snakker ikke om det
Ingen nordmenn har i løpet av historien vunnet OL-gull i utfor. Søndag skal altså både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal forsøke å bli historiske med å gå helt til topps.

Men de norske medaljehåpene tenker imidlertid ikke mye på at de kan bli første norske OL-vinner i Sotsji.

- Nei, vi snakker ikke om det. Men vi er veldig klar over det. Det blir vi via dere (journalistene). Vi er klar over det, og det er sånn det er. Men dette er en av våre største sjanser, Aksel vant VM i fjor og leder verdenscupen nå, så han er den store favoritten. Jeg har vært på pallen selv, og har en mulighet, men jeg må kanskje finne meg i å være en outsider. Nå ser det ut som den største konkurrenten er Matthias Mayer og Bode Miller, sier Jansrud.

Bra startnummer eller ei, utforrennet blir et høydepunkt. Jansrud synes bare det er synd det kommer først av alle alpintrennene.

- Det blir bra. Vår største øvelse kommer først. Man sparer det beste i twistposen til slutt, tenker jeg. Det er litt synd. Vi har mistet noen OL-gull i utfor før, så det blir en stor dag for oss alle, sier Jansrud avslutningsvis.

Lørdag avgjøres det hvilke startnummer de norske alpinistene får.

MER OL-STOFF:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.