- Steng dem ute på livstid

Foto: Ulf Palm (Scanpix)

Svensk skilegende har fått nok av russiske juksemakere.

27.01.10 09:01

Tirsdag ble det kjent at Alena Sidko er det ferskeste tilskuddet på listen over russiske dopingjuksere i langrennssporten. Sidko testet positivt på EPO i et nasjonalt renn i romjula.

Blir hun dømt, havner hun på karantenelista sammen med løpere som Jevgeni Dementiev, Julia Tsjepalova og Natalia Matveeva.

Ivan Alypov er for tiden nektet start i internasjonale renn, på grunn av store variasjoner i blodprofilen (det foreligger ingen positiv prøve). Både Alexander Kuznetsov og Maxim Vylegzhanin har fått startnekt i enkeltrenn denne sesongen på grunn av for høye blodverdier.

Sergej Sjiriajev og Irina Khazova er ferdig med sine dopingstraffer, og er med i den russiske troppen til OL i Vancouver.

Lereim: - Russerne fortsetter som før

- De er ikke redde
Den tidligere svenske storløperen Torgny Mogren har mistet alle illusjoner. Mannen med VM-gull på femmil både i 1991 og 1993 har rett og slett gitt opp russerne.

- De er ikke redde for dette lenger. Det virker som om doping er hverdagen. Det finnes ingen skrupler, sier han til Expressen – og fortsetter:

- Juksemakerne er overbevist om at de fleste holder på med dette, og at det bare er de mest ressurssterke som unngår å bli avslørt. Samtidig manipuleres de aktive med at doping er veien til framgang. Og juksemakerne ligger alltid et steg foran.

Torgny Mogren mener det bare er ett middel som fungerer – og det er strengere straff.

Kommentar: Det stinker av russerne

Livstid
- Steng dem ute på livstid. Det er det eneste rette. To år er for lite, da går det an komme tilbake. Spesielt hvis det er sant som ryktene sier at de russiske løperne får fortsette på landslaget og trene selv om de er utestengt, sier Mogren.

Også den norske dopingjegeren Inggard Lereim er skuffet.

- Dette vil si at russerne fortsetter som før. Det er sørgelig. De har lovet i møter i det ene og det andre forbundet at de skal rydde opp. De har lovet at det ikke skulle komme flere skandaler verken før eller under OL, sier Lereim til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: EPO

Mest lest på Sport

Annonsebilag