RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scannpix

- Sterkere fysisk og psykisk

Sist oppdatert:
Landslagstreneren mener Simen Østensen vil takle å gå i gull.

For et år siden kom Østensen fra intet og ble sammenlagtleder i den første utgaven i Tour de Ski. Den gangen holdt det til en tredjeplass.

Nå kan 23-åringen fra Fossum IL igjen ikle seg gulltrøya som viser at han leder Tour de Ski etter tre etapper. Og landslagstrener Morten Aa Djupvik meget vel kan beholde trøya til alt er avgjort på toppen av alpintraseen i Cavalese 6. januar.

Fire norske håp
- Det kan han absolutt. Både Simen, Petter Northug og Tor Arne Hetland er gode nok til å vinne sammenlagt. Akkurat nå er det vanskelig å peke ut hvem som blir den sterkeste av dem. Og i tillegg har vi jo Tord Asle Gjerdalen som kan komme til å overraske positivt, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til Nettavisen.

Djupvik må nesten gni seg i øynene når han leser stillingen i Tour de Ski etter tre etapper. Simen Østensen, Tor Arne Hetland er nummer tre, Petter Northug fem og Tord Asle Gjerdalen seks. Og det er tett som hagl.

- Vi må nesten si oss fornøyd så langt, humrer Djupvik.

Høye skuldrer
Også etter åpningsetappen for to døgn siden var Djupvik positiv, men Simen Østensen hadde han lite positivt å si om etter Tour-prologen. Djupvik trodde Østensen skulle vinne. Han ble nummer 24.

- Jeg har snakket med Simen etter det, og vi er enige om at det var et renn langt under pari. Jeg tror han hadde for høye skuldrer. Han merket nok presset, sier Djupvik.

Nå tror han Østensen er over bøygen.

- Simen er sterkere både fysisk og psykisk enn i fjor. Han har hatt en fin progresjon, både i sesongen og i Tour-en.

Bauer kommer
Mandag (nyttårsaften) er det hviledag. Da skal løperne trener rolig, men uten å bruke krefter. For fortsatt gjenstår fem knalltøffe etapper. Og tirsdag fortsetter alvoret i Nove Mesto.

På programmet står en ny jaktstart i fristil, med utgangspunkt i sammenlagtstillingen etter tre etapper.

- Det blir veldig spennende. Først og fremst blir det interessant å se om Lukas Bauer går like fort som på forrige 15-kilometer, sier Morten Aa Djupvik.

- Hva blir Østensens opplegg?

- Han må åpne fornuftig, uten å bli passiv. For Bauer kommer, og da må han være med.

Les også:Fakta om Tour de Ski

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere