- Stjernelag ønsker Tollefsen

Foto: Getty Images

Kan bli lagkamerat med verdens beste hockeyspiller.

22.01.08 19:43

Speidere fra Columbus Blue Jackets og Pittsburgh Penguins har fulgt hverandres kamper den siste tiden.

Blåjakkene skal være interessert i Erik Christensen, mens Pittsburgh ifølge Columbus Dispatch ønsker Ole-Kristian Tollefsen i retur.

Lagkamerat med Crosby
Skulle en slik overgang bli gjennomført, vil den 23 år gamle norske backen i så fall bli lagkamerat med verdens antatt beste spiller for tiden - Sidney Crosby. Pittsburghs superstjerne er bare 20 år gammel, men var beste poengplukker i hele NHL som 19-åring og er utvilsomt den største ishockeystjernen i Nord-Amerika akkurat nå.

Dette er uansett første gang Tollefsens navn har kommet fram i media i forbindelse med et spillerbytte.

- Det er bare rykter. Det er flatterende hvis de har lyst på meg, men jeg har uansett lyst til å bli i Columbus, sier Tollefsen til Nettavisen.

Fra bunnlag til topplag
Pittsburgh er et ungt og meget talentfullt lag som av enkelte eksperter ble utpekt som favoritt til å vinne Stanley Cup denne sesongen. Penguins har vunnet sju av sine ti siste kamper. Laget topper Atlantic Division og ligger på andreplass i den østre avdelingen av NHL.

Den unge ohioklubben Columbus har aldri kvalifisert seg for sluttspillet og ligger på 11. plass i skrivende stund. De åtte beste i hver avdeling går til sluttspill.

6-8 uker for Crosby
Tirsdag ble det for øvrig kjent at Pittsburgh må klare seg uten kaptein Sidney Crosby de neste seks-åtte ukene. Poengmaskinen skadet ankelen sist fredag.

Han er i beste fall tilbake i midten av mars, men ifølge Pittsburgh Post-Gazzette er det vanlig at slike skader tar lengre tid.

Toronto sparket manageren
Ellers er den store saken i Canada tirsdag at Toronto Maple Leafs skal ha sparket sin manager John Ferguson jr. Det melder TSN.ca. Han vil bli erstattet av Cliff Fletcher inntil en permanent løsning er på plass.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.