RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stoler på Kollen-lovnadene

(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Clas-Brede Bråthen har lenge vært kritisk til en utbygging i Holmenkollen. Nå stoler sportssjefen på at nyanlegget vil holde mål.

- Vi i hoppmiljøet har hele veien vært tydelige på at vind og tåke må elimineres hvis det skal være noe poeng i å bygge en ny bakke i Holmenkollen. Og vi kommer ikke til å bli mindre tydelige på det heretter. Signalene vi har fått er imidlertid at man er kommet veldig, veldig langt i forhold til vindbeskyttelse, og at det er teknologi under utvikling som kan eliminere vind. Nå velger jeg å stole på at det stemmer, sier Bråthen til TV 2 Nettavisen.

Les også: - Bortkasta penger

Bråthen har hele tiden vært klar på at hoppmiljøet selv aller helst vil bytte ut dagens utrangerte Holmenkollbakke med et topp moderne anlegg i Rødkleiva.

Konstruktiv bidragsyter
Etter at Holmenkollen torsdag ble tildelt VM i nordiske grener i 2011 er det definitivt klart at hopperne ikke får sitt primære ønske oppfylt.

- Nå er vi på et punkt der det ikke er noen vei tilbake. Og da kommer selvfølgelig ikke vi til å sitte med armene i kors og se på at ting skjer. Nå blir det viktig for oss å bli en konstruktiv bidragsyter, slik at vi får det anlegget vi trenger, sier Bråthen.

Han mener et VM på hjemmebane er en unik mulighet til å skape et oppsving for hoppsporten.

- Det vil selvfølgelig bety mye å få et anlegg i den mest folkerike delen av landet. Holmenkollen har fungert greit som arrangementsanlegg. Nå får vi et anlegg der vi kan trene både sommer og vinter, poengterer Bråthen.

At den nye Midtstubakken etter planen får mange plastbelagte småbrødre er også viktig.

Team Holmenkollen
Samtidig er Bråthen opptatt av at et VM i seg selv ikke nødvendigvis fører til et oppsving for hoppsporten.

- Det er veldig avhengig av hvordan vi klarer å forvalte det. Men det kan bety enormt mye. Og målsettinga må være å ta ut maksimalt, både i forhold til anlegg og rekruttering.

At de norske topphopperne skal være konkurransedyktige til mesterskapet på hjemmebane, er Bråthen ikke i tvil om. Under kommende ukes treningssamling på Lillehammer skal landets mest talentfulle hoppere plukkes ut til et eget satsingslag fram mot OL i Vancouver i 2010.

- Nå spørs det om vi ikke bør døpe om laget fra Team Vancouver til Team Holmenkollen. Da får vi et ekstra år på oss også, humrer en strålende fornøyd Clas-Brede Bråthen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere