*Nettavisen* Sport.

- Stolt av guttene

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Hopptrener Mika Kojonkoski var stolt av sine hoppere etter bronsen i lagkonkurransen i den store bakken.

26.02.05 21:06

Østerrike, Finland og Norge var i en særklasse - der nordmennene trakk det korteste strået. Det skilte over 100 poeng fra Norge og ned til Slovenia på 4. plass.

- Det ble en tøff konkurranse, der det var tre land som var langt foran. Men jeg er stolt av guttene.

Stor seier
- Dette var en stor seier for oss, når man tenker på alle de problemene vi har vært igjennom. Det er sterkt å utfordre både Østerrike og Finland. Vi hadde jo håpet på gull, men er glad for bronsen, sier trener Mika Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Han trekker fram at det ikke var noen av hans hoppere som hoppet dårlig.


Vanskelige forhold
- Sigurd (Pettersen) hadde veldig vanskelige forhold i det første hoppet. Han ble holdt igjen på toppen, da vinden på kulen oversteg 3,5 sekundmeter. På hoppet var det 4,0 sekundmeter - som var tillatt.

- Når han kom ut fra hoppet var det omtrent som å møte en vegg - og nede i bakken var det helt dødt. Men jeg vil ikke fokusere på det. Det var like forhold for alle lagene, fastslår Kojonkoski videre.

Nå satser laget videre mot de siste rennene i verdenscupen. Ikke minst skiflygingen i Planica.

Gode rapporter
- Rapportene hjemmefra sier også at Tommy (Ingebrigtsen) og Henning (Stensrud) viser veldig gode tendenser. Så vi står sterkt som lag nå.

- Blir det verdensrekord i Planica?

- Det er jo avhengig av forholdende det. Blir det vind i mot, så kan det fort bli det, sier Kojonkoski til TV 2 Nettavisen.

Matti Hautamäki holder verdensrekorden med 231 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.