RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / SCANPIX (Scanpix)

- Stolt, men ikke trist!

Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjær synes ikke det er verdens undergang å måtte legge opp. - Men jeg er stolt over å ha spilt for United, sier han.

Tirsdag morgen ble det klart at Ole Gunnar Solskjær har spilt sin siste kamp i karrieren.

Smilende Solskjær
09.30 gikk han på flyet fra Oslo til Manchester sammen med sin rådgiver og gode venn Jim Solbakken.

Mens Manchester United-supportere over hele verden er triste etter at det ble kjent at fotballkarrieren hans er over, synes ikke hovedpersonen selv at det er noen trist dag.

- Nei, det er det definitivt ikke, smiler Solskjær til TV 2 Sporten.

Tirsdag våknet han til ansiktet sitt på alle forsider. Men det kom ikke som noe sjokk for fotballstjernen.

- Jeg begynner å bli vant til det, sier han.

I godt humør
Solskjær var i godt humør da han hastet gjennom passkontrollen i Manchester. En annen norsk journalist lurte på om det ville bli en spesiell dag.

- Nei, det blir det nok ikke, svarte Solskjær.

Til Manchester United egen hjemmeside tirsdag ettermiddag bekrefter Solskjær at han fortsetter som ambassadør for United. Han takker alle som har støttet han i løpet av karrieren.

Takker fansen
- Jeg vil benytte anledningen til å takke manageren (Sir Alex Ferguson), trenerteamet, det medisinske støtteapparatet og ikke minst fansen, som har støttet meg i hele min karriere. De har vært fantastiske og har vært en stor inspirasjon, ikke minst da jeg var skadet, forteller Solskjær.

- Jeg føler meg stolt over å ha fått æren av å representere Manchester United i 11 år og har mange gode minner, fortsetter han.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag utdyper han avgjørelsen om å legge opp. Han sier at han ganske enkelt ikke hadde mer å gi.

- Jeg har ikke så mye annet å si enn at jeg har bestemt meg for å slutte. På trening forrige uke fikk jeg et tilbakefall som forteller at nå er det nok. Jeg kan ikke gå lenger nå. Jeg kommer ikke opp på det nivået jeg vil, mener Solskjær.

- Kan ikke risikere helsen
Og legger til:

- Jeg kan ikke risikere helsen fremover.

Og mens Solskjær selv hevder dagen i dag ikke er trist - mener manager Sir Alex Ferguson det motsatte.

- Å avslutte karrieren er en trist dag for alle spillere. For Ole Gunnar Solskjærs del, så har han 11 fantastiske år å se tilbake på, sier skotten.

Imponert Ferguson
Nordmannen har imponert Ferguson stort i løpet årene på Old Trafford.

- Ole har oppnådd alt en spiller ønsker å oppnå. Han har vært en stor tilvekst for klubben, og han har alltid vært en svært profesjonell og ansvarlig spiller, mener Ferguson.

Skotten er overbevist om at Solskjær vil bli en god trener.

- Ole vil helt sikkert gjøre seg veldig bra som trener, sier Ferguson.

Hylles av direktøren
Uniteds direktør David Gill sier at Solskjær for alltid har skrevet seg inn i historiebøkene på Old Trafford.

- Ole har gitt oss så mange gode minner i løpet sin karriere. Ingen vil glemme hans dramatiske vinnermål i Barcelona, og hans holdninger og profesjonalitet har gjort ham til en av de største rollemodellene i fotballen. Ole vil bli savnet som spiller, men han vil fremdeles jobbe for klubben som ambassadør og en solid trener, slår Gill fast.

Solskjær fikk 67 landskamper, og han scoret 23 mål med det norske flagget på brystet. Det er ventet at han nå blir tilbudt en trenerrolle i klubben i løpet av få dager. Nordmannen blir trolig tilbudt jobben som reservelagstrener, ifølge Manchester Evening News.

PS: Ifølge Tidenes Krav skal Solskjærs trøblete kne opereres og skylles på nytt i England på onsdag. Det er ventet en pressekonferanse i Manchester tirsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere