RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stopp terroristene

Sist oppdatert:
Viking-trener Roy Hodgson er rystet over oppførselen til Inter-fansen. - Disse terroristene må stoppes, sier den tidligere Inter-sjefen.

Hodgson var trener i den italienske Serie A-klubben Inter i 1996 og 1997-sesongen, og ledet blant annet klubben til finalen i UEFA-cupen i 1997.

Engelskmannen trener nå Viking i eliteserien - men følger likevel med hva på som skjer i sin gamle arbeidsgiver Inter. Skandalekampen mot AC Milan i Champions League fikk han med seg på TV - og ble svært rystet.

- Enormt trist for klubben
- Jeg fikk med meg kampen på TV, og det som skjedde var enormt trist for klubben. Nå kan Inter vente seg en svært streng straff, noe som ikke er fortjent, fordi det kun var fåtall av fansen som startet opptøyer, konstaterer Roy Hodgson overfor TV 2 Nettavisen.

Det var rundt det 70. spilleminutt at Inter-fansen bombarderte San Siro med bengalske lys og vannflasker. AC Milan-keeper Dida ble truffet i infernoet og måtte ut. Til slutt ble kampen avbrutt på 1-0 til Milan.

- Dessverre er det vanskelig for en klubb å kontrollere sine fans. Dette er kriminelle bråkmakere som kommer på kamp og ødelegger for alle, sukker Hodgson.

I løpet av sine to år som manager i Inter, opplevde ikke Hodgson at Inter-fansen var stort verre enn rivaliserende fans.

- Sikkerheten på San Siro er veldig høy. Men en gang i løpet av mine to år i klubben, opplevde jeg noen ubehageligheter i forbindelse med en kamp der. Fansen kastet gjenstander på banen, men heldigvis skjedde det ikke noe alvorlig, minnes den meritterte treneren.

Kastet ting på banen
Hodgson, som også har vært trener for Udinese i Serie A, legger imidlertid til at han opplevde svært mange uheldige episoder på bortebane.

- På bortebane haglet på vannflasker og andre gjenstander inn på gressmatten i flere kamper. Det er ikke heldig for fotballen, sier han.

Viking-treneren kan ikke gi noen oppskrift på hvordan italiensk fotball kan bli kvitt bråkmakerne på tribunen.

- Det er ikke så mye å gjøre. Til og med den beste sikkerhet kan ikke stoppe dette. De som gjør dette, er kriminelle terrorister som planlegger bråk i lang tid. De er godt organisert og tar seg inn på kamper med gjenstander uten å bli oppdaget, mener Hodgson.

- Personene som skaper bråk, er ikke interessert i fotball. De kommer på kamp for å skape overskrifter og bråk. De er ikke mange, men dessverre er de til stede, fortsetter han.

Slipper bråk i Norge
- Kan vi få lignende tilstander i norsk fotball?

- Nei, det kan vi ikke, svarer Hodgson raskt.

Og utdyper:

- Fansen i Norge har ikke samme lidenskap og hett blod som i Italia. De kommer på kamp for å se fotball, og ikke skape uro som enkelte i Italia gjør.

Treneren minner samtidig om at tilskuerbråk heldigvis forekommer svært sjelden i fotball-Europa.

- Det spilles tusenvis av fotballkamper i året, og heldigvis er det lite bråk. Problemet i Italia, er at de ikke har lykkes i å ta de verste bråkmakerne, konstaterer Vikings meritterte trener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere