RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stor fan av Barry

Sist oppdatert:
Men den norske supportersjefen inntar en avventende holdning til den Liverpool-aktuelle landslagsspilleren Gareth Barry.

Torbjørn Flatin var med å starte den norske supporterklubben for Liverpool, og er sannsynligvis den personen som vet mest om Englands mestvinnende klubb. Daglig skriver han på Liverpools hjemmeside, og det som ikke Flatin vet om de røde, er ei heller verdt å vite. Selvsagt har han fått med seg fredagens nyhet om at Liverpool skal ha lagt inn et bud på Aston Villas engelske landslagsspiller Gareth Barry, men selv er Flatin høyst usikker på om dette er rett mann for klubben.

- Jeg har egentlig ikke lyst til å være negativ, sier supportergeneralen.

- Barry er en svært nyttig spiller å ha, og jeg er stor fan av ham. Han er allsidig, har et meget godt venstrebein, er god på dødballer og er fysisk sterk.

Usikker på Barry-planen
Posisjonen er dog Flatins hovedinnvending.

- Det er viktig å ha en klar formening om hva han skal brukes til. Han kan spille både venstre back og venstre midtbane, men nå brukes han først og fremst som sentral midtbanespiller.

Og der er Liverpool godt forspent fra før, med Gerrard, Alonso og Mascherano først i rekken – og med Lucas tett bak. Da er det andre posisjoner som Liverpool har større behov for å dekke.

- Skal du bruke ti til femten millioner pund på en spiller, så må man ha en klar plan. Under dagens forhold er det vel andre posisjoner som det er større behov for å dekke opp, mener Flatin.

Forlanger eier- og stadionavklaring
Hvor mye muskler Liverpool er i stand til å vise på overgangsmarkedet i sommer avhenger av hvor fort og om det i det hele tatt kommer en avklaring på klubbens eierskap. Det, og det å få seg et nytt stadion på plass så fort som mulig, mener Flatin er helt avgjørende for klubbens være eller ikke-være som en av de fire store i England.

- Det kan jo ikke fortsette slik som nå. Vi må ha en eier som har kontroll.

- Og klarer vi ikke få et nytt stadion på plass i løpet av kort tid er jeg veldig redd for at vi ikke klarer å henge med de tre andre i toppen lenger.

Tror Riise forsvinner
Rent umiddelbart tror han likevel at de mest dramatiske endringene på Anfield kommer til å skje i spillertroppen. Han spår en rekke avganger.

- Alonso kan komme til å gå. Ryktene sier at kona vil tilbake til Spania, og det kan være en av grunnene til at Barry nå er aktuell.

- Dessuten er det nok duket for en del andre avganger, litt avhengig av vi får inn. Jeg blir veldig overrasket hvis Crouch blir værende, og Riise har vært et annetvalg i år. Han blir sannsynligvis solgt nå, siden det fortsatt er mulig å få en del penger for ham. Kewell forsvinner garantert, mens Pennant og Finnan kan gå hvis vi får inn noen ålreite bud på dem. Voronin kostet jo ikke noe, men har en god lønn, og kan også forsvinne, spår Flatin.

Her leser du flere fotballnyheter.
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere