*Nettavisen* Sport.

- Stor respekt for Ståles valg

Geir Frigård er blitt fast inventar på Ham-Kam-benken etter at Markus Ringberg kom til klubben, men nekter å klage.

16.09.05 14:11

Søndag spiller Ham-Kam viktig hjemmekamp mot Lyn i eliteserien. Veteranspissen Geir Frigård er forberedt på å starte på benken nok en gang. 34-åringen har ikke spilt fra start i serien siden 0-2-tapet for Brann 3. juli. Siden er det bare blitt fem korte innhopp.

Likevel nekter den tidligere toppscoreren å klage:

- Jeg skulle gjerne ha spilt hver eneste kamp. Men jeg har så stor respekt for Ståle (Solbakken, trener) at jeg aksepterer de valgene han tar.

Støtter opp hundre prosent
- Hvordan skal du spille deg inn på laget?

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å jobbe knallhardt på trening. Er ikke det godt nok, så får jeg bare støtte opp hundre prosent om de som starter. Nå handler det om å overleve i eliteserien, og da blir enkeltspillere helt uvesentlig. Dette handler ikke om meg eller Markus eller andre. Det handler om laget.

- Hva må til for å berge plassen i eliteserien?

- Seks poeng. Og de satser vi på å ta i de to første kampene, mot Lyn og Viking. Men i første omgang konsentrerer vi oss om Lyn.

Petter viktig
Ham-Kam kan glede seg over å ha Petter Vaagan Moen tilbake på laget etter to kampers karantene.

- Det betyr definitivt at vi stiller sterkere besatt. Petter er en viktig spiller for oss, konstaterer Frigård.

Sin egen fremtid vil han ikke snakke så mye om. Men han innrømmer at han er i tenkeboksen. Kontrakten med Ham-Kam går ut etter denne sesongen.

- Vi har ikke diskutert en eventuell forlengelse i det hele tatt ennå. Jeg regner med at klubben vil avklare situasjonen i forhold til hvilken divisjon Ham- Kam spiller i før de bestemmer seg for om de vil komme med et tilbud.

Har alternativer
- Har du andre alternativer?

- Ja, det har jeg. Jeg holder alle muligheter åpne og har god tid. Akkurat nå handler alt om å sikre Ham-Kam de nødvendige poengene.

- Kommer du til å spille fotball på toppnivå også neste år?

- Ja, det gjør jeg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.