*Nettavisen* Sport.

- Storbæk trenger ikke flybillett

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Jarl André Storbæk er et fysisk prakteksemplar. Han trenger ikke flybillett. Han kan løpe dit, sier Ham-kam-trener Ståle Solbakken etter at backen ble tatt ut på landslaget.

07.01.05 13:52

- Hei, det er Dag Langerød fra TV 2 Nettavisen her. Vet du hvorfor jeg ringer?

- Nei.

- Du er tatt ut på landslaget..

- Et stort pluss
Fredag ble 26 år gamle Jarl André Storbæk tatt ut på A-landslaget for første gang. Han ble tatt ut etter bare én sesong i Tippeligaen, men de som tror at Trysil-gutten hoppet i taket av den grunn - de må tro om igjen.

- Dette er et skritt i riktig retning. Et stort pluss for meg, var det nøkterne svaret.

Han var tidvis strålende for Ham-Kam forrige sesong. Til tross for at det var første sesong i Tippeligaen. Og til tross for at han aldri hadde spilt venstrback før.

Storbæk gikk til Nybergsund som junior, og debuterte for dem som andreårsjunior. Han gikk til Raufoss som midtstopper til 2000-sesongen. Det siste året ble han brukt som høyreback. Så gikk han til Ham-Kam, hvor han ble plassert på motsatt side.

Ekstrem fremgang
- Jarl André er én spiller med ekstrem fremgang forrige sesong. Han var nærmest prikkfri defensivt, men kan bli enda bedre offensivt selv om han scoret fem mål. Han er god med både venstre- og høyrebeinet, sier Ham-Kam-trener Ståle Solbakken.

- Og han er et fysisk prakteksemplar. Han trenger ikke flybillett. Han kan løpe dit, sier Solbakken humrende om reisen til Kuwait og Bahrain.

Storbæk selv gleder seg uansett.

- Jeg kom vel med gjennom gode og stabile prestasjoner. Dette betyr at jeg har vært god i hverdagen. Men nå får jeg ta denne turen først, før jeg tenker så mye lenger, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.