- Store idrettsmenn snakker i med- og motgang

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Treneren er redd Petter Northug oppfattes som arrogant.

21.02.10 01:50

WHISTLER (Nettavisen): Mandag tok det lang tid før Petter Northug stilte opp for pressen etter å ha blitt smurt bort på 15-kilometeren i OL.

Lørdag nektet han å si noe som helst etter at et stavbrekk spolerte gullmulighetene på favorittdistansen 30 km fellesstart med skibytte.

I stedet måtte trener Morten Aa Djupvik hvorfor superstjernen slipper å forholde seg til vanlige spilleregler.

Les også: Gullvinneren brakk Northugs stav

- Skal stå rakrygget
Og treneren legger ikke skjul på at han er skuffet.

- Det er ikke andre regler for Petter enn for de andre. Han skal stå rakrygget og svare for seg også når det går dårlig. Store idrettsmenn snakker i med- og motgang, sier Djupvik til et fulltallig norsk pressekorps.

Han forteller at de hadde en gjennomgang på pressehåndteringen etter mandagens renn.

Nå blir det en ny runde.

Prøvde å overtale
- Vi må snakke med Petter om dette når han har roet seg. Akkurat nå klarer vi nesten ikke å komme i kontakt med ham, vi heller. Vi har prøvd å overtale ham til å si noen ord om det som skjedde, sier Djupvik.

- Frykter du at han kan bli oppfattet som arrogant?

- Ja, jeg frykter at han kan bli oppfattet som arrogant.

Sportssjef Åge Skinstad er litt mildere i sin kritikk enn Djupvik.

- Vi ønsker at Petter skal stille opp og svare på spørsmål, akkurat som alle andre. Men nå er Petter så skuffet og irritert at han rett og slett ikke klarer å snakke. Det må vi bare akseptere, sier Skinstad – som utelukker at dette kan få konsekvenser for Northug.

Slipper bot
- Petter får ingen bot for dette, det kan jeg si med én gang, sier Skinstad.

Om Northugs oppførsel er akseptabel eller ikke, er den kanskje forståelig. For hittil har VM-kongen fra i fjor hatt det meste av marginer imot seg.

Mandag åpnet de altså med smørebom. Onsdag ble han hindret av et fall i sprintfinalen, der han likevel kjempet seg inn til bronse. Lørdag var det ikke bare staven som brakk på verst tenkelige tidspunkt. Northug hadde heller ikke optimale ski på fristildelen.

Det minner litt om det som skjedde under VM i Sapporo i 2007, der Northug snublet i sin egen stav rett før spurten på tremila – og der gullmuligheten i lagsprinten røk da Tor Arne Hetland falt.

- Han er veldig skuffet og veldig frustrert, erkjenner Morten Aa Djupvik – som mener lørdagens løp var Northugs beste gullsjanse i Vancouver.

PS. Northug ble nummer elleve i lørdagens renn. Svenske Marcus Hellner vant foran Tobias Angerer og Johan Olsson.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.