RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB scanpix/Håkon Mosvold Larsen

- Storhamar skal kjempe i toppen

Sist oppdatert:
Mads Hansen returnerer til norsk ishockey og vil løfte Storhamar tilbake til toppen.

Etter mange år i svensk eliteseriehockey, returnerer Mads Hansen til Storhamar og Get-ligaen og har signert en treårskontrakt med klubben. Storhamar havnet på en skuffende 7. plass i serien forrige sesong, og Hansen har kommet hjem for å løfte Storhamar opp igjen.

- Vi skal bli et topplag igjen. Det er målet til klubben. Vi skal kunne være et lag som kan slå alle og henge med i toppen, sier Hansen til Nettavisen.

Hansen har mange år bak seg i svensk eliteserie og har 92 landskamper for Norge. Han har deltatt i samtlige A-VM siden 2000, med unntak av 2010 da han var skadet.

- Jeg håper jeg kan være en spiller som kan spille i de avgjørende situasjonene både offensivt og defensivt. Jeg tror jeg kan bidra med rutine, og det vil være viktig i en sesong hvor vi har ambisjoner om å kjempe oss tilbake til toppen, sier 34-åringen.

Hentet inn tre forsterkninger
Storhamar har så langt signert tre nye spillere før årets Get-liga starter: Lars Erik Hesbråten returnerer til Hamar fra Stjernen, mens keeper Jesper Engelin hentes inn fra Olofströms IK i svensk 1. divisjon.

- Laget har beholdt mye av den gamle stammen i laget, men noen nye fjes er alltid positivt å hente inn, sier Hansen.

Storhamar-trener Michael Smithurst er strålende fornøyd med at klubben har hentet inn Hansen.

- Han er en god og stabil spiller med en enorm arbeidskapasitet. Han kommer til å styrke oss veldig denne sesongen, sier Smithurts til Storhamar Dragons hjemmesider .

Ville hjem til Hamar
Hansen, som har vunnet SM-gull med Brynäs, ser at det vil bli annerledes å returnere til norsk hockey.

- Den svenske hockeyen er jo profesjonell idrett, mens den norske er ikke det. I Norge har mange av spillerne svært ulikt utgangspunkt, hvor blant annet noen jobber og studerer, men nivået på norsk hockey er også svært bra, sier Hansen.

Den opprinnelige Oslo-gutten har en fortid i både Storhamar og Vålerenga, og reiste til svensk eliteserie i 2003. Her spilte han først en sesong i Hammarby og en i Oskarshamn før han gikk til Brynäs. Han er glad for å endelig kunne reise hjem til Hamar, og innrømmer at det ble et par år mer enn planlagt i Sverige.

- Kona mi er fra Hamar og jeg har en lang fortid i Storhamar, så det har vært planlagt lenge at vi skulle flytte hjem igjen hit når karrieren i Sverige tok slutt, sier 34-åringen til Nettavisen.

Storhamar møter Vålerenga til treningskamp hjemme på Hamar torsdag klokken 18:30

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere