*Nettavisen* Sport.

- Større å bli draftet av NHL

Foto: Claus Andersen / AFP

Men Sondre Olden (18) er selvsagt fornøyd med også å være ønsket i KHL.

30.05.11 12:01

Nettavisen skrev nylig om to av Norges største talenter, brødrene Steffen (17) og Markus (16) Søberg fra Manglerud i Oslo. Men Søberg-brødrene er ikke de eneste i Norge med store potensial som hockeyspillere.

De er ikke engang de eneste fra Manglerud.

Sondre Olden (18) er også fra denne bydelen i Oslo. 18-åringen ble sommeren 2010 draftet av en av de største klubbene i National Hockey League (NHL), Toronto Maple Leafs, som leste opp Oldens navn i tredje runde, som nummer 79 totalt.

Visste ikke om draften
Nå er han også draftet i Kontinental Hockey League (KHL). Dinamo Minsk valgte Sondre Olden i femte runde, som nummer 118 totalt.

- KHL er jo den nest beste ligaen i verden, så det er ikke så dårlig å bli draftet dit. Men det var større å bli draftet i NHL, sier Olden til Nettavisen.

Han var faktisk ikke klar over at Dinamo Minsk ville velge ham og fulgte ikke med på draften selv.

- Jeg visste det ikke. Det var en kompis som sa det til meg, smiler 18-åringen.

Debuterte for Modo
Forrige sesong tilbrakte manglerudgutten i den svenske klubben Modo, som holder til i Örnsköldsvik. Dette er også klubben til to av landslagets største profiler: Ole Kristian Tollefsen og Per-Åge Skrøder.

Sondre Olden spilte for juniorlaget til Modo denne sesongen, og gjorde sakene sine svært bra. Det ble sju mål og totalt 22 poeng på 33 kamper, samt seks poeng på seks kamper i sluttspillet. Innsatsen var såpass god at Olden også fikk tre seriekamper for A-laget.

Nå tygger han på et nytt kontraktsforslag fra Modo. Samtidig ønsker Toronto Maple Leafs å hente ham til Nord-Amerika.

- Det er ganske mye som skjer akkurat nå. Jeg tenker ganske mye om dagen, på hva jeg skal gjøre og hva som er best, innrømmer Olden, som samtidig trener med A-laget til Modo.

Fristende tilbud
Den svenske klubben har skiftet ut sin sportslige ledelse og styres nå av to av tidenes beste, svenske spillere: Peter Forsberg og Markus Näslund. Begge to ble kåret til NHLs beste spiller mens de var aktive selv.

Det frister selvsagt å spille under slike legender.

Samtidig har også Tornontos mektige boss Brian Burke personlig tatt kontakt med Sondre Olden for å diskutere framtiden hans. Burke er en av de mest anerkjente managerne i NHL.

- Toronto følger meg ganske tett. Burke ringte meg her om dagen og lurte på hva jeg tenkte. Man skvetter litt når man hører at det er Brian Burke som ringer, smiler oslogutten.

På treningsleir
Alle parter er imidlertid opptatt av at Sondre Olden skal bruke sommeren til å trene skikkelig. Derfor prøver han å fokusere mest på dette og overlate karriereplanene til agentene.

Det eneste han vet med sikkerhet akkurat nå, er at han reiser til Toronto 2. juli for å delta på en talentsamling i regi av Maple Leafs.

- Det er ganske stort å dra dit på camp. I fjor gikk det ganske bra. Jeg var litt overrasket over hvor bra det gikk, innrømmer Olden.

Alternativene er å bli i Modo eller å reise over til Nord-Amerika for å spille i den kanadiske juniorligaen Ontario Hockey League (OHL).

- Burke har snakket litt om å få meg over. Men nå er det ganske bra i Modo, med Forsberg og Näslund. Det er vanskelig å velge. Det er uansett bra alternativer, sier Olden.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.