- Største jeg har opplevd

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Drømmen gikk i oppfyllelse for Frode Kippe.

17.08.09 08:46

VÅLERENGA-LILLESTRØM 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han har opplevd det meste, Frode Kippe. Det er 12 år siden han debuterte for Lillestrøm, og underveis har han cupmesterskap og landskamper.

Ingenting kan likevel måle seg med søndagens kamp mot Vålerenga.

Lillestrøm kjemper mot nedrykk. Erkerivalen Vålerenga var motstander. Det sto 0-0. Det gikk mot poengdeling. Lillestrøm angrep mot Kanari-fansen.

Så fikk de corner.

I siste minutt.

Opp gikk Frode Kippe.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Snakket om det...
Og det som skjedde da, hadde han faktisk drømt om.

Og snakket om.

Og tenkt på.

Alt i løpet av de siste 24 timene før avspark.

- Ja, jeg drømte faktisk om dette. Jeg tenkte på det lørdag også. Tenk om jeg kunne bli matchvinner i siste minutt. Så sa en supporter til meg at hvis det sto 0-0 og vi scoret etter 90 minutter, så ville det bli helt kaos blant Kanari-fansen, sier Kippe til Nettavisen.

- Så tenkte jeg på det igjen da jeg gikk opp på corneren, legger han til.

Og kaos ble det. For det ble scoring.

Frode Kippe steg til værs på corneren i siste minutt, og stanget ballen inn i buret bak Vålerenga-keeper Troy Perkins. Tre livsviktige poeng til Lillestrøm. Og ytterligere problemer for Vålerenga, som nå har tapt seks seriekamper på rad.

- Ikke opplevd lignende
Da Kippe møtte pressen en drøy halvtime etter kampen, satt derfor gliset påklistret gjennom samtlige intervjuer. Og det gjør det trolig også når du leser dette mandag (eller tirsdag).

- Det er helt sinnssykt. Det er ikke ofte jeg får en mulighet til å avgjøre, sier han til Nettavisen.

- Hvor stort er dette?

- Det er helt klart det største jeg har opplevd. Jeg har jo opplevd en del, men jeg har ikke scoret så mange mål. Så avgjør jeg da vi virkelig trenger tre poeng. Mot Vålerenga. Foran Kanari-fansen. Der og da mistet jeg egentlig meg selv. Jeg aner ikke helt hva som skjedde. Det var bare helt fantastisk, sier han.

- Og nå skal det feires?

- Nei. Det blir rolig. Men mandagen blir nok også ganske så bra. Så får vi starte opp igjen tirsdag. Vi er jo fortsatt ikke trygge, så vi kan ikke ta helt av, sier Kippe.

Men mens jubelen sto i taket blant de gulsvarte, var det tilsvarende mørkt hos Vålerenga. Trener Martin Andresen var bedrøvet etter kampen. Avstanden ned til nedrykksplass er fortsatt kun fem poeng.

- Vi kan ikke være et topplag
Det er tungt for et lag som før sesongen snakket om å bli et topplag.

- Det er ingen som er fornøyd med at vi ligger der vi ligger, men jeg tror de fleste skjønner at det nå ikke er tidspunktet for å skylde for mye på hverandre. Sånt får vi ta senere. Nå handler det kun om kjempe oss ut av sumpa, ta vare på hverandre og gjøre det vi kan for å gjøre hverandre gode, sier Andresen.

Han mener rammevilkårene er helt endret, og derfor er det utopi å snakke om Vålerenga som et topplag.

- Ja, målsettingen før sesongen var å kjempe i toppen, men da må vi forsterke laget. Ikke selge unna. Får man spillere langtidsskadet, så man kunne erstatte dem hvis man er et topplag. Det kan ikke vi. Vi må hente opp juniorer, og selv om vi har fått fram mange gode juniorer, så går det ikke å spille med 4-5 om gangen. Da kan man ikke forvente at vi blir et topplag. Vi skulle gjerne gjort begge deler. Vi skulle vært et topplag - og drevet med talentutvikling. Men sånn som det er nå, har vi ikke midler til å være et topplag, sier VIF-sjefen.

Hadde Vålerenga vunnet, ville de lagt nedrykksstriden langt bak seg. Nå er imidlertid fakta enkle nok:

Lillestrøm må fortsatt kjempe for å unngå nedrykk.

Men det må jammen meg Vålerenga også.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.